Afbeelding
Foto:

Magistraal concert van Musica Amphion in Parkgebouw

RIJSSEN – Het Barokensemble Musica Amphion gaf vrijdagavond een gedurfd maar sprankelend concert in de grote zaal van het Parkgebouw.

Onder het motto Parkgebouw Klassiek voor iedereen! werd een lang niet zo eenvoudig programma voor het voetlicht gebracht door. Twee violen, een cello, een traverso en een klavecimbel lieten intrigerende muziekstukken klinken van Qantz, C. P. E. Bach (inderdaad zoon van) en Janitsch.

Opfer
Dat was voor de pauze. Na de pauze werd het Musikalisches Opfer van de 'oude' Bach uitgevoerd dat eerst werd toegelicht door klavecinist Pieter-Jan Belder. Hij legde uit dat het lange muziekstuk is ontstaan doordat Frederik de Grote aan de 'oude' Bach een bijzonder moeilijk thema opgaf. Bach werkte het thema op onnavolgbare wijze uit tot een muziekstuk waarin zo'n beetje alles zit wat hij in huis heeft.

Brochure
???????Vrijdag ging ook de verspreiding van de nieuwe brochure van het nieuwe seizoen 2017-2018 van start. Het thema van de brochure is dit jaar Thuis. Daarbij is een aantal mensen gevraagd waarom zíj zich thuisvoelen in het Parkgebouw.