Afbeelding
Foto:

Onderscheidingen voor de samenleving

RIJSSEN - 'De koninklijke onderscheidingen die rond Koningsdag worden uitgedeeld zijn bedoeld voor mensen die zich bijzonder inzetten voor de samenleving," zei burgemeester Arco Hofland.

Gerrit Rohaan (79)
HIj is vrijwilliger bij de Rijssense Hervormde Gemeente in het zaterdagavondwerk, hij is collectant en verzorgt hij het vervoer naar en van de kerk voor gemeenteleden met een mobiele beperking. Rohaan is medeoprichter voorzitter van de Stichting Rijssense Oost-Europa Commissie (ROEC). Gerrit regelt de huisvesting, zette de tweedehandsspullenwinkel op en legde contacten in Oost-Europa. Rohaan is Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wim Rutterkamp (64)
Is actief in de Hervormde Gemeente van Rijssen. Hij organiseert de zaterdagavondactiviteiten voor de jeugd, is collectant, vrijwilliger en secretaris bij de ROEC. Hij zamelt hulpgoederen in, organiseert en begeleidt hulpgoederentransporten naar Oost-Europa. Wim Rutterkamp is Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jos Kamphuis (60)
Hij is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Kamphuis is eigenaar van een aantal horecaondernemingen. Zijn verdiensten zijn indrukwekkend. HIj was secretaris van de VVV Holten, bestuurslid van de Raad van Toezicht van Kinderboerderij Dondertman, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland, adviseur van de Horeca Ondernemers Academie, bestuurslid van het Bureau Eerlijke Mededinging, lid van de Ledenraad van KHN. Op landelijk niveau was hij secretaris van Koninklijke Horeca Nederland van 2008 tot en met 2014. In de periode 2003-2009 was Jos Kamphuis medeoprichter en voorzitter van het Platform Recreatie en Toerisme van de gemeente Rijssen-Holten. Van 2004 tot 2008 was hij lid van de Raad van Toezicht van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme. Van 2004 tot 2009 was hij ook bestuurslid van de Stichting Sallands Bureau voor Toerisme. Verder was hij bestuurslid van de Ondernemersvereniging HABI in Rijssen.