Afbeelding
Foto:

Mooi optreden koren tijdens Oranjeconcert

RIJSSEN- Op dinsdag 25 april traden het Hervormd Kerkkoor onder leiding van Cor Bal, het Rijssens Mannenkoor onder leiding van Freddy Veldkamp, Joanne Korenromp, harp, Harm Hoeve, orgel en de bekende Rijssens bariton Ard Kamphuis samen op, voor het uitvoeren van het Oranjeconcert in de Schildkerk in Rijsen.

Het enthousiast publiek bestaande uit vooral de oudere inwoners en gehandicapten uit de Reggestad, genoten in de bijna volle Schildkerk van een uitmuntende muziekavond. Regelmatig klonk er applaus tijdens de vertolking van de uitgevoerde liederen. De avond werd geopend met samenzang door de aanwezigen met het lied: 'Gelukkig is het land'.

Opening
De opening van het Oranjeconcert was in handen vaan dominee J. van der Meijden, met schriftlezing en gebed. Na deze opening werd het concert vervolgd met een optreden van het Hervormd Kerkkoor met een vijftal liederen, waaronder het gevoelvol uitgevoerde lied: 'U zij de glorie'. Tussen het uitvoeren van deze liederen vond er een optreden plaats van de harpiste Joanne Korenromp.

Samenzang
Na opnieuw samenzang volgde het optreden van het Rijssens Mannenkoor met een negental liederen, met onder meer het uitstekend uitgevoerde en met warmte uitgebrachte lied: 'Elk uur elk ogenblik' en ook de potpourri van bekende volksliederen onder de titel 'Hollands Stamppot' werd door de bezoekers van deze avond erg op prijs gesteld.

Bariton
Ook de bariton Ard Kamphuis stal de harten van vele bezoekers tijdens zijn optreden, zowel in koorverband als bij zijn solo optreden. Aan het einde van deze enerverende muziekavond, sloot burgemeester Arco Hofland dit Oranjeconcert in stijl af, met een dankwoord.

Zingen
Na het indrukwekkende gezamenlijk staande zingen van de coupletten 1 en 6 van Wilhelmus, gingen de deelnemers zeer voldaan huiswaarts. Voor de aanwezige senioren was er na afloop koffie met koek. Het was dus een bijzonder gezellig Oranjeconcert, passend bij de sfeer van de dag en de locatie.

Dick Tukkers