Afbeelding
Foto:

Rijssen Bouwstad met een modelbouwwedstrijd voor de jeugd

RIJSSEN – De komende zomerexpositie in het Rijssens Museum die omstreeks half juni begint heeft als thema Bouwstad Rijssen.

Aan de expositie is een wedstrijd gekoppeld voor de schooljeugd. De bedoeling is om de jeugd uit te dagen een zo origineel mogelijk (model)bouwwerk te maken. Dat mag van een bestaand gebouw of een gebouw dat ooit bestaan heeft. Zo staat er in het Rijssens Museum bijvoorbeeld al een model van het oude stadhuis dat ooit op het Schild stond.

Prijs
Van de ingeleverde bouwwerken wordt een tentoonstelling samengesteld en een deskundige jury zal de beste bouwwerken en bouwers bekronen. Er worden vooraf geen strenge regels gesteld aan het modelbouwwerk, behalve aan de omvang: het moet op een tafel tentoongesteld kunnen worden.

Materiaal
Verder mogen de kinderen zelf kiezen wat voor soort gebouw ze maken en ook de materiaalkeuze is vrij. Er mag gebouwd worden van papier, karton, hout, kunststof, klei of lego, het maakt niet uit.

Onderwijs
"Het zou heel mooi zijn als het onderwijs iets met deze wedstrijd zou kunnen doen,'' zegt een woordvoerder van het museum. "Maar we weten ook heel goed dat de jaarprogramma's van het onderwijs al heel erg vol zitten. Maar áls er scholen zijn die hun leerlingen klassenverband willen laten meedoen, dan zijn ze van harte welkom."

Expositie
Om dit moment is de werkgroep wisselexposities volop bezig de expositie Bouwstad Rijssen verder gestalte te geven. "We hopen dat veel bouwbedrijven zullen aanhaken, maar ook ondernemers die producten of diensten leveren die met de te maken hebben," aldus de woordvoerder.

Zomermuseum
Het is de bedoeling dat er verschillende activiteiten voor kinderen aan de expositie worden gekoppeld die met namen in de zomermaanden tijdens het zogenaamde zomermuseum zullen plaatsvinden. Ook hierover wordt intussen al flink gebrainstormd.
De zogenaamde zomermuseumdagen vinden altijd plaats op een de dinsdagen een aantal weken voor, in en na de bouwvakvakantie. Voor de dinsdag is gekozen om de vogelshows in het Volkspark niet in de wielen te rijden.