Afbeelding
Foto:

Lintje voor 9 burgers uit Rijssen-Holten

RIJSSEN – Negen inwoners van Rijssen en Holten zijn bij de lintjesregen koninklijk onderscheiden.

Het is ieder jaar weer de vraag of het lukt om de gedecoreerden naar het stadhuis te krijgen zonder dat ze iets in de gaten hebben. Ook dit jaar is dat weer glansrijk gelukt.

Nietsvermoedend
Nietsvermoedend kwamen ze tegen half tien de stadhuishal binnen om direct te worden doorgestuurd naar het restaurant in afwachting van het grote moment.
Negen inwoners van Rijssen-Holten zijn onderscheiden: 7 werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau en 2 personen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ab Paalman (79)
Deze Holtenaar zet zich in als vrijwilliger voor de hele Holtense gemeenschap. Hij is nog altijd actief bij Schietvereniging De Eendracht.
Paalman is de grondlegger van van Kinderboerderij Dondertman die hij uitbouwde tot een toeristische voorziening van formaat in Holten en Overijssel. Paalman werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Herman Veldman (73)
Zijn vrijwilligerwerklijst in Rijssen is lang. Veldman was diaken en ouderling in de Hervormde Gemeente van Rijssen. Hij is huisfotograaf van het Hervormd Kerkkoor Rijssen, bestuurslid en voorzitter en vrijwilliger bij verpleeghuis Eltheto.
Veldman is verder lid van het Comité Herdenkingen Rijssen.
Verder is Herman Veldman verkeersregelaar bij de Stichting Evenementenbegeleiding Rijssen, chauffeur van de rolstoelbus en actief in de kringloopwinkel van Dorcas. Herman Veldman is Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden.

Henk Mensink (58)
Deze Rijssenaar was bestuurslid en secretaris van Postduivenvereniging Het Luchtvermaak in Rijssen, vrijwilliger bij Voetbalvereniging Excelsior '31.
Vanaf 2011 is hij ook actief binnen de Gereformeerde Ontmoetingskerk in Rijssen als diaken, lid van de Eredienstcommissie en de Avondmaalcommissie. Henk Mensink is Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden.