Afbeelding
Foto:

Media blij met uitbreiding perstafel

RIJSSEN - De media zijn bijzonder blij dat er toch een ruimere perstafel aan de zijkant van de raadszaal is gekomen.

In de nieuwe opzet bleef er voor de pers een enkele tafel over met drie krappe zitplaatsen. Als Henk Kastenberg (links) van Radio 350 en Jelle Boesveld (rechts) van TC Tubantia dan hun plaats hebben ingenomen, is er voor een derde journalist nauwelijks ruimte. Inmiddels is de perstafel weer flink uitgebreid, zodat de verslaggevers weer alle ruimte hebben.

Verandering
De eerdere inkrimping van de perstafel is een regelrecht gevolg van de veranderde opstelling en vergaderwijze van de gemeenteraad. Burgemeester Arco Hofland en raadsgriffier Gert Door de veranderde opstelling in de raadszaal waarbij de raadsvoorzitter en de raadsgriffier Gert Veerman zitten aan het hoofd van de raadstafel aan de Elsenerstraatkant, terwijl de wethouders aan de andere kant zitten met hun rug naar de stadshuishal.

Perskrimp
De gedachte achter het verkleinen van de perstafel is op zich niet zo vreemd. In de hoogtijdagen werden persconferenties en raadsvergadering bijgewoond door vijf tot zes mediamensen van plaatselijke en regionale kranten en RTV Oost. Door de kaalslag in het medialandschap van de laatste jaren is het aantal persvertegenwoordigers met helft teruggelopen.

Apparatuur
De omvang van de digitale apparatuur van de huidige generatie persmensen heeft tot gevolg dat er nog steeds veel ruimte nodig is. In overleg met raadsgriffier Veerman is e perstafel weer naar de oude omvang teruggebracht.