Afbeelding
Foto:

Buurten, vrienden en bedrijven laten schieten

RIJSSEN - Schietvereniging Tubantia bestaat 3 juni 125 jaar.

De oudste vereniging van Rijssen grijpt dit jubileum aan om de vereniging en de schietsport een extra impuls te geven. "We hebben absoluut geen reden tot klagen," zeggen Olav Roeterdink (op de foto links) en Harry Lookamp van Tubantia, "maar het is een prima gelegenheid om het publiek bij deze mooie sport te betrekken."

BBVV
Voor het 125-jarig jubileum is de afkorting BBVV uitgevonden en Lookamp is daar de grote motor achter. "De letters staan voor Buurten, Bedrijven, Vrienden en Verenigingen. Die willen we in teamverband aan de schietsport krijgen. We nodigen iedereen uit die maar een beetje interesse in de schietsport heeft. We maken mooie gemixte teams van 4 personen en we kunnen van start."

15 euro
Iedereen van 16 jaar en ouder kan meedoen voor het supervriendelijke bedrag van 15 en daar zitten 4 consumpties bij in die kunnen worden gebruikt in het oergezellige clubgebouw achter sporthal de Reggehal, dat ook volledig toegankelijk is voor minder validen. Aanmelden kan via de website www.svtubantia.nl

Doorsnede
Sportschutters komen uit alle lagen van de bevolking. "We hebben 180 leden en daar zit echt van alles van timmerman tot tandarts bij. Dat maakt de club ook extra aantrekkelijk. Ja de schietsport is ook voor vrouwen zeer geschikt. Mensen denken meestal van niet, maar het komt aan concentratie, zelfbeheersing en volledige controle over jezelf. Dat is het juiste uitgangspunt voor een succesvol schot in de roos," zegt Roeterdink.

Vrouwen
"We krijgen hier ook buurtverenigingen op bezoek. Het grappige is dat dan ook de vrouwen gewoon meedoen en in negen van de tien gevallen zie je dat juist de dames dan het beste scoren. Nou zo'n succeservaring zouden ze dan moeten omzetten in een paar avonden hier komen schieten en ik weet zeker: dan blijven ze hier komen. Dus, ook de dames zijn van harte welkom."

Betaalbaar
Vergeleken met andere sporten is schieten zeer betaalbaar. "Daar krijg je ook nog heel veel gezelligheid voor terug. Mensen vinden hier heel gemakkelijk aansluiting. vinden. Van harte welkom!"