Afbeelding
Foto:

Veel aanmeldingen voor vroegere Wiezoloop

WIERDEN - De altijd populaire Wiezoloop in Wierden komt er weer aan. De loop trekt zoals ieder jaar weer een groot aantal deelnemers uit de hele regio. Inmiddels stroomt het aantal aanmeldingen binnen.

De inschrijvingen voor de 19e editie van de Wiezoloop gaan als een speer, volgens de organisatie. De loop wordt gehouden op zaterdag 17 juni, maar inmiddels is het aantal inschrijvingen al groter dan voorgaande jaren. Dit komt juist ook door de datum; de loop wordt nu vroeger in het jaar gehouden. Ook het aantal teams voor de Businessrun laat zowel op de 5 als 10 kilometer flinke groei zien. Al met al mooie vooruitzichten en extra reden om tijdig in te schrijven. Er is een maximaal aantal deelnemers.

Early Bird
Onder de vroege inschrijvers heeft de organisatie inmiddels een aantal Early Bird prijswinnaars getrokken. Het door Waypoint beschikbaar gestelde polshartslaghorloge Garmin Forerunner 35 is gewonnen door de Nijverdalse Stella van der Velden en de gelukkige winnaars van de door Step One beschikbaar gestelde nieuwe hardloopschoenen zijn Robert Schoonhoven, Susanne Lammers en Dennis ter Denge. Andere inschrijvers wonnen onder meer gratis deelname of een loopshirt.

Verbetering
De organisatie hoort uit allerlei hoeken dat de nieuwe datum een echte verbetering is, nu het beter aansluit op andere lopen en op trainingen van sportverenigingen. Daarnaast is het voor bedrijven makkelijker om teams te vormen, nu ze niet te maken hebben met de vakantieperiode en ook voor de kinderen is er natuurlijk niets mooiers dan de maandag na de Wiezoloop met trots een medaille of misschien zelfs wel een beker te kunnen laten zien in de klas.

Afstanden
De Wiezoloop bestaat uit diverse afstanden. Zo is er de BDO van 10 kilometer, de Waypoint-loop van 5 kilometer en de STN 2,5 kilometer. Daarnaast is er de Kidsrun die 's middags gehouden zal worden. Naast de vele recreanten, kinderen en businessrunners die door honderden enthousiaste supporters naar de eindstreep worden gejuicht, zal de Wiezoloop ook weer absolute top atletiek laten zien met een internationaal deelnemersveld, waarin de snelste regiolopers de strijd aan gaan met nationale en internationale toplopers. Het zal dan ook weer een gezellige en zeer sportieve uitdaging worden.