Afbeelding
Foto:

Rijssense aubadediscussie storm in een glas water

RIJSSEN – De discussie die in Rijssen ontstaan is over de aubade op Koningsdag in het Volkspark is in feite niet meer dan een storm in een glas water.

Al in een heel vroeg stadium was bekend dat de Oranjevereniging de traditionele aubade dit jaar in het Volkspark zou houden. Reden was dat het niet zeker was of het Europaplein wel bruikbaar zou zijn omdat er plannen bestaan dit plein onder handen te nemen. Om het zekere voor het onzekere te nemen, werd gekozen voor het Volkspark.

Tweet
SGP-fractievoorzitter André Scheppink liet recent via een Tweet weten niet heel gelukkig te zijn met het Volkspark als locatie voor de aubade. Dit werd vervolgens in de media breed uitgemeten, terwijl nog lang niet zeker is dat aubade volgend jaar weer in het Volkspark gaat plaatsvinden.

Massa
Het Volkspark was eerder plaats van handeling voor de aubade. Dat was in de tijd dat er nog volop gebouwd werd aan het huidige gemeentehuis op het Schild. Ook in het Volkspark kan een grote massa mensen een plek vinden. De grote feesttent op de gemeenteweide aan de Oosterhofweg en de fair op de hof van de Oosterhof profiteerden van het talrijke publiek dat aan het eind van de ochtend de aubade bezocht.

Wilhelmina
De aubade werd ondersteund door een enthousiast musicerend Wilhelmina onder leiding van Wout Ligterink.
Omdat in de muziekkoepel al de nodige apparatuur voor 's middags stond opgesteld, had Wilhelmina een plaats gekregen op het bordes voor de ingang van het Parkgebouw. Wegens de geringe van dit bordes ging de Wilhelmina-sound enigszins ten onder in het feestgedruis. En dat was bijzonder jammer van het sprankelende mini-concert vooraf en de begeleiding van de samenzang. Uit kringen van de Oranjevereniging werd al vernomen dat ook deze Koningsdag grondig geëvalueerd zal worden. Als alles op een rij is gezet zal bekeken worden wat de locatie van de aubade van 2018 zal worden.

Luxe
Overigens heeft de ontstane commotie wat van een luxeprobleem. Nog niet zo lang geleden dreigde de aubade een langzame dood te sterven doordat de basisscholen niet meer georganiseerd deelnamen. Momenteel moet de organisatie soms naar het Volkspark uitwijken om de talrijke toeschouwers fatsoenlijk plek te geven.