Afbeelding
Foto:

Bloemenactie voor Vocaal Ensemble Twente Zangers

RIJSSEN - Het Vocaal Ensemble Twente Zangers zal op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei weer haar jaarlijkse bloemenactie houden.

Met de actie wil het Vocaal Ensemble Twente Zangers onder meer nieuwe muziek en kleding aanschaffen. Dit is belangrijk voor de vele optredens en activiteiten van het actieve koor; zij maken immers ook concrete kosten. In 2015 vierde het koor het 50-jarig bestaan.

Traditie
Dit jaar is al weer de 35-ste editie van de bloemenactie. De Twente Zangers zijn blij en trots dat de inwoners hen ieder jaar weer zo massaal steunen met deze bloemenactie. Zelfs van buiten de gemeente komen er mensen speciaal naar Rijssen voor de verkoopactie. Dit jaar worden bloemen en planten verkocht vanuit vier bloemenkarren die door de Rijssense wijken trekken, maar ook bij twee standplaatsen bij de EMTÉ supermarkten aan de H.J. van Opstallstraat en de Veeneslagen. Op de vrijdag is de bloemenverkoop van 09.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 13.30 uur.

Assortiment
Er worden weer veel verschillende bloemen en planten verkocht, waardoor er voor iedereen iets moois te vinden is. Van perkplanten tot grote en kleine hangers, er is volop keuze. Natuurlijk ontbreken ook de mooiste bloemen niet. Of u nu zoekt naar afrikaantjes of fuchsia's en alles daartussen, er is van alles te vinden.

Gezellig
De bloemenverkoop wordt extra gezellig bij de EMTÉ-supermarkten, waar kinderen zich weer uit kunnen leven op springkussens.

Actie
De EMTÉ-supermarkten houden ook een speciale actie die aansluit op de bloemen- en plantenverkoop. Bij aankoop van 15 euro aan boodschappen ontvangt de klant 2,50 euro korting op aankoop van een hangplant bij de Twentezangers. Daarnaast wordt drie keer een gratis hanger weggegeven aan de klant die een gouden bon krijgt bij de kassa. Bij aankoop van 15 euro aan bloemen en planten bij de Twentezangers maakt u ook kans op twee boodschappenpakketten en één minuut gratis winkelen. Deze acties gelden bij beide filialen. Kortom, het is zeker de moeite waard om op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei boodschappen te doen bij deze EMTÉ-vestigingen aan de H.J. van Opstallstraat en Veeneslagen. Kijk voor meer informatie over de Twentezangers op www.twentezangers.nl

Geschiedenis
De Twente Zangers zijn opgericht op 30 juni 1965. In de eerste jaren na de oprichting werd gezongen onder leiding van Gerard Hulsink. In de jaren erna boekten de Twente Zangers al diverse leuke successen. Zo waren zij in 1972 al te horen op de radio van de BBC en zelfs te zien op TV. De afgelopen jaren waren er ook al vele succesvolle optredens.