Afbeelding
Foto:

Pas op voor schuurinbraak

TWENTE - De politie waarschuwt schuureigenaren in het buitengebied om alert te zijn op inbraken. De afgelopen tijd kwamen er weer diverse meldingen van inbraken waarbij gereedschap gestolen werd.

Met name vrijstaande schuren en bergingen zijn een aantrekkelijk doelwit voor dieven. Er zijn ook echt georganiseerde groepen die zich specifiek richten op de schuur en berging. Deze zijn veelal aanzienlijk slechter beveiligd dan woningen, terwijl er voldoende te halen valt.

Buit
Uit cijfers van de Nationale Inbraak Preventie Weken blijkt dat een gemiddelde schuur spullen heeft van ongeveer 3.200 euro. Naast fietsen ligt er bijvoorbeeld ook duurder gereedschap, zitmaaiers en andere dingen die lucratief te verhandelen zijn voor inbrekers.

Preventie
Het geheel voorkomen van een schuurinbraak is lastig, maar er zijn zeker dingen die u kunt doen. Zo adviseert de politie om ook de schuur van deugdelijk hang- en sluitwerk te voorzien. Een goed slot stopt in ieder geval de meeste gelegenheidsdieven. Daarnaast kan het aanbrengen van verlichting zorgen voor een afschrikwekkende werking.