Afbeelding
Foto:

Twente Decadente

HELLENDOORN - Chocolade-liefhebbers in Hellendoorn komen vanaf volgende week aan hun trekken met de opening van een bijzondere nieuwe chocolaterie: Twente Decadente. Onder deze naam wordt op 18 mei de chocolaterie geopend in woonzorgcentrum Krönnenzommer.

De chocolaterie heeft een bijzonder karakter. Deze is namelijk opgezet door React Twente en dient tevens als leerwerkbedrijf. Er gaan onder meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag. Wethouder Anja van den Dolder zal op donderdag 18 mei de chocolaterie openen. Van 15.30 uur tot 18.00 uur is iedereen welkom.

React
React Twente begeleidt werkzoekenden naar de arbeidsmarkt en gebruikt, voor een deel van haar cliënten en werkzoekenden, een leerwerkomgeving om dit doel te bereiken. Naast het nieuwe Twente Decadente zijn er ook nog diverse andere leerwerkbedrijven in Hellendoorn en Almelo. Door de groeiende vraag naar leerwerkplekken vanuit onder meer het UWV was een nieuwe locatie wenselijk. In februari vorig jaar begon de opzet van de chocolaterie. Gevestigd in een pand van Krönnenzommer aan de Sanatoriumlaan, wat eerder in gebruik was als keuken.

Contract
React Twente heeft, in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, een contract afgesloten met de Samen 14-gemeenten. De Twentse gemeenten zullen hier mensen plaatsen. React biedt arbeidsmatige dagbesteding en ambulante begeleiding aan. Daarnaast werken zij in opdracht van gemeenten en het UWV en begeleiden wij werkzoekenden richting de arbeidsmarkt. Voor het bedrijfsleven voeren zij outplacement en 'tweede spoor' trajecten uit. De nieuwe medewerkers krijgen professionele begeleiding van de chocolatiers én natuurlijk passende werkbegeleiding. Deze is gebaseerd op ontwikkeling en groei en is gericht op de uiteindelijke doorstroom naar de arbeidsmarkt.

Openingstijden
De Twente Decadente chocolaterie is zes dagen per week geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis. Bezoekers kunnen rondkijken in de productieruimte en uitleg krijgen over de producten en het productieproces. Uiteraard mag er ook geproefd worden; chocolade is immers proeven én beleven!

Winkel en terras
Er is een klein winkeltje en een tearoom met terras. Achter de chocolaterie is, speciaal voor de mountainbikers, een wasplaats zodat ze, na het sporten, hun fietsen kunnen schoonmaken. De chocolaterie is voor iedereen toegankelijk, zowel voor bewoners, begeleiders en familieleden van Krönnenzommer, maar ook voor recreanten en toeristen. Twente Decadente chocolaterie is ook te boeken voor workshops en kinderfeestjes. De chocolaterie is telefonisch bereikbaar op 0548-820908