Afbeelding
Foto:

Jongvolwassen Fakkeldragers op de step naar Groningen

RIJSSEN - Vijf volwassen jongeren van de Fakkeldrager vertrekken Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, op steps na de middag richting Groningen en zij hopen een overnachting in Hardenberg, de volgende dag Groningen na ongeveer 130 kilometer te bereiken.

De vijf steppende personen Thijs van de Riet, Ruben Bolink, Annegre Meerman, en Elles Reterink gaan samen met jongerenwerker Arjan Slagman deze uitdaging aan als sponsortocht voor het missionair centrum: 'Het Pand'. Het is niet de eerste keer dat de jeugd van de Fakkeldrager zich inspant voor dit missionair werk in Groningen. In 2012door middel van een fietstocht en in 2014 na drie lange wandeldagen waren de deelnemers aanwezig bij de opening van het nieuwe pand in Groningen.

Rondzwerven
Vanuit dit in 2014 geopende nieuwbouwpand wordt het missionair- diaconale werk in Groningen georganiseerd in een achterstandswijk in de stad Groningen, onder leiding van oud- Rijssenaar Jan Waanders. Hij vertrok 12,5 jaar geleden met zijn vanuit Rijssen met zijn gezin naar deze achterstandswijk aan de rand van de binnenstad, om in een oude garage het missionair –diaconaal werk in deze wijk te organiseren. Het werk in de wijk is veel omvattend, de een komt er voor de inloopochtend, een ander voor een open maaltijd en een derde voor een persoonlijk gesprek. Kinderen en tieners hebben hier hun clubs. Zij kennen: 'Jan van het Pand' (Jan Waanders) van de sportactiviteiten, of van de club met technisch logo, of van de huiswerkbegeleiding.

Opbrengst
De opbrengst van deze sponsortocht wordt bestemd voor een PlayStation en een mobiele beamer, voor de mobiele inzet als Jan activiteiten onderneemt met de plaatselijke tieners. Tijdens de jaarlijkse feestavond bij de Fakkeldrager is met een verhalenbingo al 235 euro opgehaald.

Klussen
Daarnaast zijn de steppers nu al druk met een paar klussen voor winkelcentrum De Hoge Wal. Grote wandborden worden stickervrij gemaakt zodat de winkeliers ze opnieuw kunnen beplakken. Ze hopen natuurlijk ook op uw bijdrage. Geef hen een steuntje in de rug en maak uw gift over op: NL 92 ABNA 0594 0393 20 van A.J.Slagman, Rijssen onder vermelding van 'Steptocht Groningen'.
Dick Tukkers