Afbeelding
:

Leerlingen laten Rijssen proeven

RIJSSEN – Leerlingen laten het publiek zaterdag 20 mei Rijssen proeven. De derde Lifestyle Dag staat helemaal in het teken van de smaakbeleving. Onder het motto Proef Rijssen staat in het hele centrum eten en drinken centraal.

De leerlingen van het ROC van Twente, scholengemeenschap Reggesteyn, de Muziekschool Rijssen en de ondernemers hebben de handen ineengeslagen voor dit smaakvolle project. Op het Schild kan geproefd worden van allerlei kleine gerechtjes. Maar ook kan er van cultuur geproefd worden want leerlingen van de Muziekschool en de ROC-toneelschool treden op als straatmuzikant en straatartiest. Bands en koren brengen de stemming erin.

Smaak
De leerlingen onder leiding van docent André Seppenwoolde (zittend rechts) organiseren en voeren alles uit, terwijl ondernemersvereniging Habi achter de schermen zorgt voor de nodige begeleiding en een budget. De drie Lifestyle Dagen waren een idee van het Toerisme Rijssen-Holten (TRH) om Rijssen te promoten. De eerste zaterdag stond in het teken van Fashion, de tweede stond Home & Garden centraal, terwijl nu de Smaakbeleving het hoofdthema is.

Food Festival
De bedoeling van deze derde Lifestyle Dag is dat de leerlingen van het ROC en Reggesteyn in samenwerking met de centrumondernemers en de Hoge Wal de nodige ervaring en kennis opdoen. Iedere deelnemende winkelier, horecaondernemer of cateraar kan een marktkraam huren waarop ze hun mooiste producten kunnen presenteren, demonstraties geven of workshops houden. De binnenstad van Rijssen is zaterdag 20 mei een groot Food Festival.

Ranja-koe
De leerlingen zijn hoofdverantwoordelijk voor alle activiteiten. Zij hebben de ondernemers benaderd en enthousiast gemaakt voor het event. Ook de financiële afwikkeling van onder andere de marktkraamverhuur handelen ze zelf af, net als de sponsoring en de presentaties tussendoor. De attracties zoals het cupcakespringkussen en de ranja-koeien waar kinderen gratis ranja kunnen tappen.

Hoge Wal
De ondernemers van de Hoge Wal sluiten op het Hoge Walplein aan met het kampioenschap BBQ Master 2017. Keurslager Beverdam zorgt voor gratis mystery vleesbox, Poortman Versmarkt voor groenten. Een vakjury onder leiding van David Pauka kiest de winnaar. Opgeven kan per mail bij Johnny Jansen info@ajevents.nl of telefonisch 0610930802.