Afbeelding
Foto:

Bijbel Bier & Bbq doet stof opwaaien

RIJSSEN – Zaterdag 17 juni vindt Bijbel Bier @ Bbq plaats aan de Scholendijk 17 in Elsen. Het begint om 16.00 uur en is afgelopen om 22.00.

Toegang € 27,50 inclusief koffie, een smakelijke barbecue, sportieve activiteiten, live muziek, uitdagende pitchers en enkele consumptiemunten. Volgens de organisatie kun je zelf nog munten bijkopen om bieren te proeven bij de lokale brouwers van Pochpoater uit Elsen en de jonge Rijssense brouwers van Ryzz Brew. Er is tevens voldoende fris, Radler en wijn. Opgave als deelnemer of sponsor kan via www.bijbelbierbbq.com en bijbelbierbbq@gmail.com.

Het mannenproject Bijbel Bier & Bbq doet stof opwaaien. Dat is het afgelopen jaar wel duidelijk geworden. Er zijn mannen die vinden dat deze drie onderwerpen voor geen meter passen. Anderen vinden het een gouden combinatie vinden, daarom komt 17 juni ook een vervolg. BBB wordt georganiseerd door vijf enthousiaste mannen die elkaar kennen via de Ontmoetingskerk. De organisatie is niet verbonden aan een kerk. Dit is een bewuste keuze, want de mannen willen een eigen koers kunnen blijven varen. Het BBB-team wil laagdrempelig blijven, want iedere man is welkom. BBB staat voor een gezellige tijd vol sport, muziek en ontspanning waar je het geloof niet uit de weg hoeft te gaan.

Het idee voor een mannenevenement ontstond zo'n anderhalf jaar geleden toen twee vrienden na de kerkdienst tot de conclusie kwamen dat er binnen de kerk weinig activiteiten specifiek gericht zijn op mannen. Na een paar grappen over damesactiviteiten en wat heren dan wel leuk vinden, ontstond al snel een hecht team van 5 mannen met dezelfde visie. Het BBB-team wil mannen een gezellige tijd geven om samen te genieten van dingen die ons als mannen bezighouden. Dan denken wij aan stevige sporten met een ludiek tintje, speciaal bier van lokale brouwerijen en een flink mannelijke BBQ , dus vooral veel vlees.

Bier & Bbq is voor de meeste mannen wel duidelijk, maar die Bijbel brengt verwarring. Het BBB-team vindt het belangrijk dat er tijdens onze evenementen de ruimte is om over geloofszaken te praten. Ontkerkelijking en secularisatie zijn normaal geworden en als christen dien je steeds vaker uitleg te geven over geloof of kerk. Het BBB-team wil een ontspannen sfeer neerzetten waarbij je niet hoeft uit te leggen dat je gelooft. Er is ruimte voor gesprek over geloof, maar ook ruimte voor gezelligheid, humor en muziek. Een sfeer waarbij het BBB-team zich thuis voelt, beaamd door de 60 bezoekers van de eerste editie van Bijbel, Bier & Bbq.