Afbeelding
Foto:

Hobby Boerderieje in de as gelegd

RIJSSEN - De Hobby Boerderieje op de hoek Albertsdijk-Oosterhofweg is zondagmorgen in vlammen opgegaan. De brandweer werd zondagochtend 14 mei gealarmeerd voor brand in de hobbyboerderij.

Ondanks inzet van brandweermensen en materieel uit de brede regio ging het pand in vlammen op. Door het afbranden van de boerderij zijn verschillende verenigingen ernstig gedupeerd. De boererij was het onderkomen van houtsnijvereniging De Burijn, acquariumvereniging Natuur in Huis, de Bonsai Werkgroep Rijssen, het IVN, de schilderclub Expres/Zo en de Wild Beheer Eenheid. Bovendien was het Internationaal Brandweermuseum Rijssen van plan om de nieuwste museale aanwinst, een Willy's brandweerwagen uit 1964, in de boerderij te stallen.

Kantoorruimte
Het pand had onder meer een kantoorruimte die gebruikt werd door de Wild Beheer Eenheid en IVN. Deze ruimte en de inventaris liepen fikse rook- en waterschade op. Op de bovenverdieping bevond zich een archief waar een groot deel van de administratie van de WBE werd bewaard, evenals belangrijke actuele documenten. Dit heeft ook grote schade opgelopen door rook en bluswater. De WBE gaat er van uit, dat het archiefmateriaal niet meer gered kan worden. In ieder geval moet de Wild Beheer Eenheid nu dringend op zoek naar een vervangende ruimte. Sinds 1 januari heeft de WBE een sturende rol gekregen in het faunabeheer. Deze taken mogen niet lijden onder de gevolgen van de brand, zo benadrukt de WBE.