Honingbij helpt ons eten
Honingbij helpt ons eten Foto:

Workshop over Propolia

RIJSSEN - Geïnteresseerd in natuurlijke gezondheidsproducten? Dinsdag 23 mei organiseert Boekenhuis Rijssen drie workshops over Propolia. Het Franse A-merk dat producten levert op basis van bijenpropolis. De werking hiervan is verrassend en effectief.

Een onrustige huid. Last van eczeem? Gevoelige darmen of gewrichtsklachten? Dan kunt u baat hebben bij een product waarin propolis verwerkt is. Propolis wordt door de bijen verzameld van de boomknoppen van onder meer populieren, kastanjes en naaldbomen. Hiermee beschermen en ontsmetten zij de bijenwoning om zo ziektes of andere schadelijke invloeden geen kans te geven.

Propolia
Eén van de merken die producten van topkwaliteit levert is het Franse merk Propolia. Dinsdag 23 mei geeft imker Kees Verrips, tevens mede-eigenaar van imkerij De Werkbij en importeur van Propolia, drie workshops bij Boekenhuis Rijssen. Verrips geldt als één van de deskundigen in Nederland op gebied van bijen en het houden ervan. Tijdens de workshops vertelt hij niet alleen veel over bijen, wat ze doen en hoe belangrijk ze zijn, ook geeft hij uitleg wat propolis zijn.

Zelf uitproberen
???????Ook kunt u diverse producten met propolis proberen. "Wij staan bekend als een boekhandel," vertelt eigenaar Wieger Smeijers. "Wat echter veel mensen nog niet weten is dat wij op gebied van gezondheid aanvullende gezondheidsproducten verkopen. Dus naast boeken over bijen verkopen wij bijvoorbeeld ook honing van topkwaliteit en vanaf 23 mei ook diverse producten van het merk Propolia." De producten waarin propolis in verwerkt is, is legio. Gezichtscrèmes, tabletten voor meer energie, thee, shampoo, gel voor vermoeide spieren, neusspray, reinigende zeep, keelsnoepjes en meer. De kwaliteit van alle producten van Propolia wordt uitgebreid getest in laboratoria. Dinsdag 23 mei zijn er drie workshops van ca 2 uur. Om 10.00, 15.00 en 19.30 uur. Toegang: 5 euro. Dit bedrag krijgt u onmiddellijk weer terug bij aankoop van een Propolia product. Tijdens de workshop wordt gratis thee en koffie geschonken. Aanmelden via (0548) 520304 of per mail naar info@boekenhuisrijssen.nl.