Afbeelding
Foto:

Ons Doel

RIJSSEN - In de serie 'Ons Doel' praten we met leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Waarom kozen ze voor een specifieke school en wat zijn hun doelen zowel tijdens als na de schoolloopbaan? Deze week praten we met leerlingen van het Reggesteyn 3 gymnasium.

Carolijn:
De lessen bij Latijn en Grieks: We zijn nu met zes mensen en dat lijkt misschien saai, maar eigenlijk is het heel erg fijn. Het is heel erg gezellig en doordat we met z'n zessen zijn leer je het snel, kan je makkelijk extra uitleg krijgen en daardoor blijft er weer meer tijd over om bijv. andere opdrachten te doen.We zijn momenteel bezig met een opdracht over de reformatie. Excursies: Ook gaan we regelmatig op excursie, we zijn o.a. naar het Archeon en naar Xanten geweest. Aantal lesuren: School let gelukkig ook op of we niet teveel uren krijgen, zo hebben we minder Engels, Duits, geschiedenis, aardrijkskunde en zijn we niet verplicht om keuzemodule te volgen.

Tom:
Ik kijk terug op 3 mooie jaren. Ik vind dat het gymnasium mooi is geweest. Stoppen met Latijn vind ik eigenlijk wel jammer maar gezien mijn opleiding die ik wil doen, is het handig dat ik Latijn en Grieks voor nu laat varen. Ik hoop op een mooie tijd op Reggesteyn Nijverdal. Ik zal de docenten die mij gesteund hebben in deze mooie jaren niet vergeten. Daniël: Ik heb gekozen voor gymnasium, omdat ik op de basisschool goed was in leren en wel wat uitdaging zocht. Nu ga ik door met gymnasium en ik denk dat je er zeker wel wat aan hebt. Natuurlijk niet voor elk beroep heb je Latijn en Grieks nodig, maar bijvoorbeeld voor je algemene ontwikkeling is het heel goed. Verder vind ik de talen wel leuk om te hebben. De 3 jaren op gymnasium waren leuk en ik raad het van harte aan. Daan: Hallo ik ben Daan Koppelman 15 jaar, en ik doe Gymnasium 3 op Reggesteyn Rijssen. Het is leuk om Gymnasium te doen, want je hebt veel uitdaging maar dit is ook wel weer best lastig. Ik heb nu de drie jaar erop zitten in Rijssen en heb nog 3 jaar voor de boeg in Nijverdal. Ik vond 't in Rijssen erg leuk en de schooljaren verliepen goed. In Nijverdal ga ik het profiel: Natuur en Gezondheid doen, omdat ik later geneeskunde wil studeren en arts wil worden. Julia: Ik vind het een uitdaging om Gymnasium te doen. Het is veel leren, maar wél heel leerzaam. De drie jaren zijn heel snel gegaan en mijn doel is om de andere 3 jaren in Nijverdal ook te halen! Matz: Ook ik heb, net als de 5 anderen, 3 hele leuke jaren op het Gymnasium in Rijssen gehad. Ik kijk uit naar de komende 3 jaar in Nijverdal.