Afbeelding
Foto:

B en W vergaderen per fiets

RIJSSEN – Burgemeester en wethouders van Rijssen-Holten hebben dinsdagmiddag op een bijzonder speciale manier vergaderd.

Burgemeester Hofland, de wethouders Roland Cornelissen (CDA), Ben Beens (SGP), Bert Tijhof (CU), Jan Aanstoot (GB) en directeur Rick Tukker maakten gebruik van de speciale vergaderfiets. De kans om op de fiets te vergaderen werd door B en W met beide handen aangegrepen om Rijssen als toekomstige fietsstad te promoten.

Bierfiets
Boze tongen beweerden dat het niet zo zeer een vergaderfiets was, maar meer een zogenaamde bierfiets maar dan zonder bier. Volgens sportwethouder Cornelissen zou het toch echt gaan om een vergaderfiets die als speciaal effect heeft dat er beter en korter vergaderd wordt en de vergadertijd die dán nog rest wordt nog benut met een gezond stuk lichaamsbeweging.

CVJO
B en W brachten een werkbezoek aan het Centrum voor Jonge Ondernemers (CVJO) in de Citadel in Rijssen. Daar werden ze voorgesteld aan de daar aanwezige jonge ondernemers en kregen zij te horen hoe het de starters op de arbeidsmarkt vergaat.

Enthousiast
B en W werden op hartverwarmende wijze ontvangen door de jonge ondernemers. Onder de jeugdige Danilo Rahanra die met veel inzet bouwt aan en app die al je vakantiedromen gaat vervullen.

Nieuw
De app met de veelbetekenend naam appiness stelt mensen in staat om hun herinneringen aan mooie momenten vast te houden en met elkaar te delen. Samen met een compagnon zal Rahanra het nieuwe product binnenkort in de markt zetten.

Foto
Het college van B en W was onder de indruk van de hoeveelheid energie jonge ondernemers steken in hun nieuwe onderneming, zonder te weten dat iets goed gelukt is.