Afbeelding
Foto:

Rijssen gaat weer wandelen

RIJSSEN - Van 13 tot en met 16 juni wordt weer de avondwandelvierdaagse van Rijssen gehouden. Dit jaar is al weer de 56-ste editie van dit gezellige evenement.

De te wandelen afstanden zijn 5, 10 en 15 kilometer, gelegen in de omgeving van Rijssen. Deze avondvierdaagse heeft dit jaar enkele bijzonder tintjes. De drumfanfare en de majorettes van muziekvereniging Wilhelmina uit Rijssen zullen voor de laatste keer na 45 jaar hun medewerking verlenen tijdens de intocht en het defilé op de slotavond. Dit vanwege een teruglopend ledenaantal waardoor optreden niet meer mogelijk is. Het afnemen van het defilé en de prijsuitreiking op de slotavond zal plaats vinden door wethouder Bert Tijhof in verband met afwezigheid van burgemeester Arco Hofland. Op de slotavond verzamelen zich alle deelnemers om 20.15 uur bij de Sporthal voor de intocht door de kern van Rijssen en het defilé.

50 jaar voorzitter
Een ander uniek tintje aan deze avondwandelvierdaagse is, dat de voorzitter van het organisatiecomité, de heer Willem Schreurs (68) dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert als voorzitter. Oorspronkelijk was de organisatie van de wandelavondvierdaagse in handen van Sportclub Rijssen. Sinds 1967 is er elk jaar een wandelavondvierdaagse georganiseerd met uitzondering van het jaar 1971 toen er een polio-epidemie was uitgebroken en in het jaar 2001 in verband met de crisis door de uitbraak van de MKZ (mond en klauwzeerziekte onder het vee). Op maandag 12 juni kunnen deelnemers zich opgeven bij het Parkgebouw in Rijssen van 18.30 uur tot 19.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt op deze avond 4 euro per deelnemer. Ook is opgave mogelijk op dinsdag 13 juni bij het Parkgebouw vanaf 18.15 uur, waarbij het inschrijfgeld per deelnemer dan 5 euro bedraagt per deelnemer. De organisatie van de wandelavondvierdaagse is tijdens de toch bereikbaar onder 06-42133114 en bij geen gehoor onder nummer 06 42133114.

Dick Tukkers