Afbeelding
Foto:

Ons Doel: Ruben Middag en Michel Borghuis

RIJSSEN - In de serie Ons Doel praten we met leerlingen van het voortgezet onderwijs. Zij maakten de overstap van het basis- naar het voorgtezet onderwijs wat een nieuwe fase betekent in je leven. Deze week praten we met Ruben Middag en Michel Borghuis.

De beide heren zijn leerlingen van de Reggesteyn school in Rijssen en zij zitten in Atheneum 3. Hun doel is om zoveel mogelijk kennis te vergaren, om later op niveau een goede baan te kunnen vinden die bij hun nog in te vullen doelstelling past. Een gemiddelde schooldag van een 3VWO leerling ziet er als volgt uit: ·Onze schooldag begint om 08.00 uur. En eindigt op verschillende tijdstippen. De lessen zien er wel heel verschillend uit; bij sommige vakken kijk je eerst het gemaakte huiswerk na en dan mag je huiswerk voor de volgende les maken. Maar bij sommige lessen legt de docent alleen maar uit en heb je weinig tijd om voor jezelf te werken. Bij een vak als Natuurkunde wordt vaak eerst de lesstof uitgelegd en doen we vervolgens een proefje om te laten zien hoe het in de praktijk werkt.

Naast de les
Bij gym worden we vaak in groepen ingedeeld en mogen we zelf een onderdeel kiezen waar we vervolgens op becijferd worden. Zo word je beoordeeld op je eigen talenten. In de ondersteuningsles mag je vaak gewoon huiswerk maken en spreek je met je mentor over je cijfer en hoe we dat kunnen verbeteren.

Stage
Nu zijn we bezig in de ondersteuningsles met presentaties houden over onze stageweek ook kan je bij onze mentor terecht als je vragen en problemen hebt.?We hebben sinds kort in onze aula een bedrijf zitten waar wij gezonde broodjes en andere snacks kan kopen.

Toetsweek
Een paar weken terug hadden wij ook voor het eerst een toetsweek om ons voor te bereiden op de vierde klas etc. omdat we in de bovenbouw dan alleen maar toetsweken krijgen zodat we dat dan niet onderschatten. Daarnaast hebben we nog een profielkeuze moeten maken. Hier hebben onze leraren ons goed mee geholpen. Wat we het beste konden kiezen door te kijken naar onze beste vakken en talenten.

Dick Tukkers