Afbeelding
Foto:

Jazzdans Dipped geplaatst voor NK in Ahoy

RIJSSEN - De jazzdans selectie "Dipped" van DOS Rijssen is geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Jazzdans in Ahoy Rotterdam.

Dipped betekend, goed samengesteld. Deze naam is door de groep gekozen omdat het 8 totaal verschillende meiden zijn die ondanks de verschillen toch zo goed bij elkaar passen. Het team is afgelopen seizoen ontzettend gegroeid. Niet alleen technisch als danseressen maar vooral in vriendschap!

Succes
Dipped danst in de categorie C t/m 16 jaar en heeft aan de eerste voorronde (plaatsingswedstrijd) in Kampen deelgenomen. Tijdens de voorronde heeft de groep geen top drie klassering weten te behalen. De 8 fanatieke meiden werden uiteindelijk 4e. Echter waren de punten dusdanig hoog dat dit alsnog een plaatsing voor het NK zou kunnen betekenen. In totaal zijn er dit seizoen 4 voorrondes geweest. Nadat het team de overige 3 voorrondes in spanning heeft moeten afwachten kwam al snel het verlossende nieuws. Maar 2 teams hadden in de andere 3 voorrondes meer punten weten te behalen wat voor Dipped een 6e plaats in de landelijke ranking betekend. Goed genoeg voor een deelname aan het NK - Fantastic Gymnastics - KNGU Jazzdans in Ahoy Rotterdam op zaterdag 17 juni 2017.

Spannend
Op deze dag zullen in de diverse categorieën gestreden worden voor de titel Nederlands Kampioen Jazzdans. Dipped zal aan de ochtendwestrijd deelnemen. De meiden dansen op "To Build a Home" van de Cinematic Orchestra. De titel zegt al genoeg over Dipped. De groep heeft er hard aan gewerkt om een huis te bouwen en nu staat het team en de choreo ALS EEN HUIS!

Prijzen
Aan het eind van de dag zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Het zal mooi zijn dat de meiden met een podium plekje huiswaarts zullen keren maar zoals wij altijd zeggen en de meiden ook altijd uitstralen; "De ervaring en het plezier staat altijd voorop!". Trainster Nicole Grooters kan helaas niet bij dit avontuur aanwezig zijn en wil de meiden daarom erg veel plezier en succes toewensen: Dance With Your Heart and Your Body Will Follow.