Afbeelding
Foto:

Lions geven 4000 euro voor hospice

WIERDEN – De Lionsclub Hellendoorn heeft vrijdagavond een bedrag van 4000 euro geschonken aan Hospice de Reggestroom in Rijssen.

Het vorstelijke bedrag was bijeengebracht door deelnemende Lions aan de Golfclassic 2017 die vrijdag bij Golfclub de Koepel werd gehouden. De overhandiging van de cheque werd gecombineerd met de uitslag van de golfdag door organisator Wil Leopardi (uiterst links op de foto).

Golfdagen
De cheque werd overhandigd door oud-voorzitter Hans van den Berg (met hoed). Zestien jaar geleden nam hij het initiatief voor de jaarlijkse golfdagen waarvan de opbrengst bestemd was voor een goed doel.

Cheque
De cheque werd in ontvangst genomen door coördinator Annemiek Middag (midden links) en vrijwilligster Anny Bakker van de hospice de Reggestroom. Ook de huidige voorzitter, Ruud Eggink uiterst rechts) deed mee aan de officiële overhandiging.

Waardevol
Volgens Wil Leopardi is het inmiddels een waardevolle traditie geworden om jaarlijks een dag te golfen voor het goede doel. "Vorig jaar hebben we de opbrengst bestemd voor een school Afrika. Dit jaar hebben we gezocht naar een goed doel dichter bij huis. Daar hoefden we niet lang naar te zoeken, want het hospice kan de steun heel goed gebruiken."

Grenzen
Leopardi stelt dat de Lionsclub Hellendoorn met alle plezier over de gemeentegrenzen heen kijkt. "We golfen in Wierden. De leden van onze Lionsclub Hellendoorn komen uit Nijverdal, Hellendoorn, Wierden en Rijssen en vandaar ook dat we de opbrengst van deze dag graag geven aan het hospice in Rijssen.

Tropisch
De Golfclassic 2017 werd vrijdag onder tropische omstandigheden gespeeld. De bedrijventeams lieten zich daardoor echter niet uit het veld slaan en kwamen tot mooie resultaten en een mooie opbrengst die door het hospice bijzonder werd gewaardeerd.