Afbeelding
Foto:

Erepenning voor schutters SV Tubantia

RIJSSEN - Scherpschuttersvereniging SV Tubantia in Rijssen heeft afgelopen weekend het 125 jarig gevierd. Bij gelegenheid van deze receptie ontvingen zij ook de Koninklijke Erepenning.

Op zaterdag 3 juni 2017 vierde Scherpschuttersvereniging Tubantia het 125-jarig jubileum. Daarmee is ze voor zover valt na te gaan de oudste vereniging in Rijssen. Opgericht op 3 juni 1893, is Tubantia nog altijd een bloeiende vereniging met op dit moment circa 190 leden. Zij beschikken over een moderne, goed geƫquipeerde en onderhouden accommodatie.Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum heeft Zijne Majesteit Koning
Willem-Alexander de Koninklijke Erepenning toegekend aan SV Tubantia. Voor SV Tubantia is dat het derde Koninklijke moment in haar lange geschiedenis. In 1893 was er de koninklijke goedkeuring van de statuten door koningin-regentes Emma. In 1983 werden de gloednieuwe overdekte banen van SV Tubantia officieel geopend door Z.K.H. Prins Bernhard. Burgemeester Arco Hofland had nu dus de eer om de zilveren Erepenning met oorkonde te overhandigen.

Dick Tukkers