Afbeelding
Foto:

Pouw Automotive bestaat 70 jaar

RIJSSEN - Pouw Automotive met vestigingen in onder meer Rijssen, Deventer en Kampen bestaat 70 jaar. De Volkswagen- en Audi-dealer heeft een rijke geschiedenis en een uitstekende traditie van service door de jaren heen.

Dit is een bijzonder jubileum dat uiteraard gevierd wordt met klanten en medewerkers, maar tegelijkertijd ook het uitgewezen moment om terug te blikken op de rijke historie van het dealerbedrijf.

Van schepen naar auto's
De geschiedenis van Pouw Automotive begint in 1937. De heer A.W. Pouw begint een bedrijfje dat zich specialiseert in revisie van scheepsmotoren en fabrieksmachines. In de jaren die daarop volgen zal blijken dat meneer Pouw voortdurend op zoek is naar nieuwe technieken en zorgt zijn handelsgeest ervoor dat hij in 1947 als één van de vijf autobedrijven in Nederland het Volkswagendealerschap krijgt.

Groei
Het blijkt de opmaat voor een succesrijke periode, waarin Pouw weet uit te groeien tot volwaardige Volkswagen dealer. Als daar in 1974 het officiële Audidealerschap aan wordt toegevoegd, versterkt dit de positie van Pouw als toonaangevende autodealer in Overijssel. Anno 2017 werken er bij Pouw Automotive ruim 270 medewerkers verdeeld over 6 dealerbedrijven en 2 schadebedrijven.

Jubileum-site
Op de website 70jaar.pouw.nl brengt Pouw de complete historie van het bedrijf in beeld middels een tijdlijn en een indrukwekkende bedrijfsfilm. In de komende maanden wordt de site gevuld met verhalen over het verleden en heden, impressies van klantacties en alle andere initiatieven in het kader van 70 jaar Pouw Automotive. Kijk dus ook www.70jaar.pouw.nl of kom langs om het zelf te ervaren. Pouw Automotive is in Rijssen gevestigd aan de Kalanderstraat 2.