Afbeelding
Foto:

Rijssen wandelt mee in Kerkennacht 2017

RIJSSEN – Vier Rijssense kerken doen mee aan de Kerkennacht 2017 tijdens het weekend van vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni.

Volgens voorzitter Dick Rietberg van het Oecumenisch Platform Rijssen start de wandeling vrijdag 23 juni om 22.00 uur in de Henricus Kapel van de Parkstede aan de Oosterhofweg. "Rond de klok van elf uur hopen we in de Open Hofkerk te zijn aan de Stationsdwarsweg en om 24.00 uur zijn we in de Ontmoetingskerk aan de Boomkamp. Om één uur sluiten we de wandeling af in de Dionysiuskerk aan de Rozengaarde."

Thema's
Binnen de deelnemende kerken zal van alles te zien en te doen zijn. Ook is er gelegenheid om met elkaar te zingen en na te denken over de thema's als stilte, licht, waarheid, overvloed, gerechtigheid en vrede. Rietberg nodigt leden van de kerken, maar ook nieuwsgierigen van harte uit mee te wandelen. De bijzondere sfeer en de ontmoetingen zullen voor de bezoekers een belangrijke toegevoegde waarde hebben.

Bezinning
"We zijn blij dat de kerkbesturen de gebouwen hebben opengesteld om elkaar daar te ontmoeten voor goede gesprekken en bezinning. Het zou prachtig zijn als velen deze hartverwarmende tocht meelopen. Voor eten onderweg wordt gezorgd!"

Raad van Kerken
Tijdens dit weekend wordt op veel plaatsen in Nederland de kerkennacht gehouden. De kerkennacht wordt georganiseerd onder auspiciën van de landelijke Raad van Kerken. Naast de gebouwen zelf die historisch interessant zijn, ligt de nadruk ook vooral op de ontmoetingen van mens tot mens.