Afbeelding
Foto:

Stormloop op
Bijbel, Bier en BBQ

RIJSSEN – Het loopt storm met de aanmeldingen voor Bijbel, bier en BBQ op zaterdag 17 juni aan de Scholendijk 17 in Elsen.

Op dit moment zijn er nog ongeveer 20 plekken over voor mannen die hieraan willen deelnemen. De organisatie is daar bijzonder tevreden over. "Vorig jaar waren er rond de zestig aanmeldingen, maar als dit zo doorgaat zitten we straks vol," zegt Wim van Wingerden namens de organisatie. Aanmelden kan overigens nog tot enkele dagen voor het evenement, als er dan tenminste nog plaatsen over zijn.

Dorst
Over Bijbel Bier & Bbq is al veel gezegd en geschreven. De organisatie is met vijf man sterk hard aan het werk om het uitdagende programma rond te krijgen. "Wanneer er om 16.00 afgetrapt wordt, zijn er een aantal bijzonder dorstopwekkende sportonderdelen waarbij het er mannelijk aan toe zal gaan! Uiteraard staat de, hopelijk werkeloze, EHBO gereed voor eventueel beschadigde lichaamsdelen. Natuurlijk is er de mogelijkheid om vanaf de zijlijn de mannen aan te moedigen," aldus de organisatoren.

Speciaalbier
Twee plaatselijke brouwers zullen bij het openen van de tap hun bieren presenteren. Brouwerij Ryzz bier zal in elk geval het B3-tje tappen. Het B3-tje is een lekker fris, bitter maar doordrinkbaar bier geworden dat zeker in de smaak zal vallen. Naast de overige Ryzz-bieren zal ook Pochpoater aanwezig zijn. Net als vorig jaar neemt Pochpoater een mooie selectie bieren mee. Dit jaar zal er echter ook een selectie van exclusieve bieren te proeven zijn die Pochpoater importeert onder de noemer Craft Beer Trading, bieren die lastig te verkrijgen zijn en daardoor erg interessant voor de liefhebber. Een traktatie voor speciaal bierdrinkers.

Hagepreek
Voor deze BBB-editie is gekozen voor een korte hagepreek van ds. Sander Ris. Hij krijgt van de organisatie een paar interessante richtingaanwijzers mee waarna hij 10 minuten op de zeepkist mag om zijn verhaal te doen. Daarna kunnen de mannen, die dat willen, mee naar de Proathook om er eens over door te bomen onder het genot van een biertje. Daarnaast zal er een workshop God & Guinness gegeven worden die slechts door 20 mannen bezocht kan worden.

Geen vrouwen
Naast de uitermate mannelijke BBQ, de live muziek en gezelligheid is het goed om te vermelden dat er vorig jaar een vrouwelijke reporter ten tonele verscheen. Volgens de organisatie zal dat dit jaar niet weer gebeuren. "Mocht er toch een vrouw opduiken, dan zal zij met pek en veren het stralende middelpunt zijn van een potje trefbal. Verder zijn we blij met alle sponsoren die de happening mogelijk maken. Ze staan allemaal vermeld de website www.bijbelbierbbq.com"