Afbeelding
Foto:

Gemak, gezelschap en ondersteuning bij GeGeOn

RIJSSEN/NIJVERDAL - Steeds meer mensen wonen langer zelfstandig thuis. Doordat gemeenten en zorgverleners minder doen en u ook minder snel in een verzorgingstehuis komt, neemt de druk op familie en mantelzorgers toe.

Maar, wanneer ook hun inzet niet toereikend is kunt u af en toe wel wat helpende handen gebruiken. Herma van der Stouw en Jenny Veldman helpen u dan graag. Zij bieden veel ondersteunende diensten aan voor inwoners in Rijssen, Nijverdal, Markelo, Wierden, Holten en omstreken.

Van idee naar bedrijf
Herma van der Stouw was al vele jaren bezig met het idee om professionele hulp te gaan bieden aan ouderen, minder validen en anderen die hier behoefte aan hebben. Herma heeft jarenlange ervaring als mantelzorger voor haar moeder en buren. Hierdoor kan zij zich goed inleven in de behoeften van deze groep. Enige tijd geleden nam zij het besluit om dit idee ook echt om te zetten in een bedrijf; zo ontstond GeGeOn. Dit staat voor gemak, gezelschap en ondersteuning.

Veldman
Jenny Veldman heeft een achtergrond in de professionele zorg. Als verzorgende zag zij hoe mensen vaak genieten van zeer kleine dingen. Bijvoorbeeld wanneer iemand niet meer zelfstandig kan lopen, maar vroeger wel altijd genoot van lange wandelingen. Dit zijn dingen waarbij een mantelzorger of andere helpende hand uitkomst kan bieden, maar wat niet valt binnen de taken van professionele verzorgenden. Daarnaast kunnen zij juist ook ondersteuning bieden aan bestaande mantelzorgers, zodat ook deze af en toe vrij hebben van hun zeer zware taak. "Wat ik voor mijn eigen moeder doe, wil ik ook heel graag voor anderen doen. Dankzij mijn professionele achtergrond weet ik structuur, warmte en gezelligheid te brengen en tegelijkertijd toe te zien op veiligheid, gezondheid en welzijn van mensen die dat nodig hebben. Daarbij steek ik graag de handen uit de mouwen.", aldus Veldman.

Klusjes
De ondersteuning die Jenny en Herma bieden is zeer divers. Dit kan uiteenlopen van begeleiding bij een doktersbezoek tot meer algemene klusjes in en om de eigen woning. Bijvoorbeeld wanneer iemand hulp wil bij het onderhoud aan de tuin, waar Herma bijzonder groene vingers voor heeft. Of wanneer er een hobbykamer is die sterk toe is aan een opruimbeurt. Verder behoort veel tot de mogelijkheden: hulp bij de boodschappen, een creatieve ochtend houden, samen een stuk fietsen, apparaten instellen of een andere wens die u hebt. In zulke gevallen kunnen zij passende hulp bieden voor schappelijke tarieven.

Vertrouwen
Eén van de belangrijkste aspecten bij het bieden van deze vormen van ondersteuning is vertrouwen. Als cliënt laat je immers toch een vrijwel onbekend persoon toe in je leven. Discretie is daarom ook een belangrijke kernwaarde voor Herman en Jenny,. Naast de concrete klussen kunnen zij ook een welkom luisterend oor bieden wanneer u met 'iets' zit en er graag over wil praten met een onafhankelijk persoon als klankbord.

Tarieven
Jenny en Herma werken op basis van een uurtarief. Dit bedraagt 21,95 euro inclusief BTW per uur. Zij berekenen altijd minimaal één uur. Daarna ronden zij af op de halve uren. Binnen Rijssen betaalt u geen kilometervergoeding, daarbuiten rekenen zij 23 cent per kilometer. Ook eventuele andere kosten bij uitstapjes of ondersteuning zijn voor uw rekening. Mensen die beschikken over een Persoonsgebonden Budget (PGB) kunnen ook dit budget mogelijk inzetten voor deze dienstverlening.

Informatie
Wilt u meer weten over de ondersteuning die Herma en Jenny kunnen bieden? Neem dan contact op via www.gegeon.nl of telefonisch via 06 – 15 31 01 28 (Herma) of 06 – 47 18 52 41 (Jenny)