Afbeelding
Foto:

Veteranendag met Gertjan Oplaat

RIJSSEN – De jaarlijkse Veteranendag in Rijssen-Holten wordt zaterdag 17 juni gehouden in het Parkgebouw.

Als speciale gast zal oud-VVD Tweede Kamerlid Gertjan Oplaat uit Markelo de veteranen tijdens de lunch toespreken. Oplaat is al jaren een warm belangenbehartiger van de veteranen. De Veteranendag voor Rijssen-Holten is een week naar voren gehaald om veteranen die ook de landelijke veteranendag op zaterdag 24 juni in Den Haag willen bezoeken daarvoor de gelegenheid te geven. Daarnaast wil het organiserende Comité Herdenkingen Rijssen ook jonge veteranen de gelegenheid geven de plaatselijke veteranendag te bezoeken.

Rijssen-Holten
De lokale veteranendag op zaterdag 17 juni duurt van 10.30 tot 14.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in het Parkgebouw, Oosterhofweg 49 in Rijssen. Het Comité heeft vooral een beroep gedaan op de jonge veteranen om naar de lokale veteranendag te komen. Deze dag biedt immers de mogelijkheid om ervaringen met de oudere veteranen te delen.

Programma
Om 10.30 uur is er ontvangst in restaurant van het Parkgebouw. Om 10.50 uur is buiten de groepsfoto. Om 11.00 uur vlaghijsen met hulp van Scouting Rijssen. De vlag gaat eerst halfstok, waarna The Last Post wordt geblazen. Hierna worden twee coupletten van het Wilhelmus gezongen. Hierna wordt koffie gedronken. Burgemeester Arco Holfand houdt een welkomsttoespraak. Aansluitend is er een gezellig samenzijn of kan een wandeling door het Volkspark worden gemaakt. Om 12.00 uur is de lunch en tijdens de lunch houdt Gertjan Oplaat zijn toespraak. Om uiterlijk 14.00 wordt de bijeenkomst afgesloten.