Afbeelding
Foto:

Ard Jan Koster wint orgelconcours

RIJSSEN - Ard Jan Koster (21) won zaterdagmiddag het eerste Ars Musica-orgelconcours in de Grote Kerk van Zaltbommel.

Het orgelconcours was een onderdeel van de themadag die de Stichting Ars Musica rond de oudtestamentische Psalmen uit de Bijbel organiseerde. Het concours was bestemd gevorderde amateur-organisten. De organisten moesten als verplicht werk onder andere een psalmpartita spelen. De jury, bestaande uit de bekende musici Gerben Budding, Rien Donkersloot en Sietze de Vries, oordeelde dat Ard Jan Koster uit Rijssen het beste presteerde. Ard Jan Koster studeert orgel bij stadsorganist Dick Sanderman aan de Muziekschool Rijssen.

Deelnemers
Aan het concours werd deelgenomen door Gerard Adriaanse (Oudekerk aan de IJssel), Marten van den Berge (Yerseke), Martin Lobbezoo (Werkendam), Adrie van Manen (Rhenen), Henk Mannee (Strijen), Lars Roozemond (Dirksland), Willem Rozendaal (Voorthuizen), Vivia Verloop (Garderen) en Matthijs Visscher uit Barneveld.

Hoofdprijs
De deelnemers brachten twee werken ten gehore: een compositie van voor 1800 en een van na 1800. Een van deze composities moest een koraalgebonden compositie zijn. De hoofdprijs bestond uit een geldbedrag, twee vrijkaarten voor concerten en een les van een van de juryleden.