Afbeelding
Foto:

Herbouw beste optie voor afgebrande hobbyboerderij

RIJSSEN – De afgebrande hobbyboerderij aan de Albertsdijk zal worden hersteld.

Volgens wethouder Ben Beens is dat voor het moment beste optie. Hij heeft intussen goede gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de gedupeerde clubs die van de boerderij gebruik maken. De schade is uitgebreid geïnventariseerd.

Herbouw
Met de uitspraak dat herbouw van de hobbyboerderij vooralsnog het dichtste bij ligt, wordt het gerucht dat de hobbyboerderij elders op de parkeerplaats herbouwd zou worden naar het rijk der fabelen verwezen.

Oosterhof
De boerderij hoort vanouds bij landgoed De Oosterhof net als kinderboerderij Eigen Erf in het Volkspark. Wel gaan er stemmen op om van de gelegenheid gebruik te maken om de buitenmuur die uit nieuwe bakstenen bestaat te vervangen door authentieke stenen, zodat de relatie met de kinderboerderij ook weer beter tot uiting.

Medewerking
De gedupeerde verenigingen ontmoeten overigens veel medewerking in de Rijssen. Zo hebben speeltuinverenigingen hun gebouwen aangeboden aan de hobbyisten om er tijdelijk gebruik van te maken.

Belanghebbenden
Ondanks de inzet van brandweermensen en -materieel uit de regio ging het pand enkele weken geleden in vlammen op. De boererij was het onderkomen van houtsnijvereniging De Burijn, aquariumvereniging Natuur in Huis, de Bonsai Werkgroep Rijssen, het IVN voor natuurbescherming, de schildersclub Expres/Zo en de Wild Beheer Eenheid Twente. Bovendien was het Internationaal Brandweermuseum Rijssen van plan om de nieuwste museale aanwinst, een Willy's brandweerwagen uit 1964, in de boerderij te stallen.