Afbeelding
Foto:

Lekker slapen met Slaapfysio

NIJVERDAL - Geregeld last van je rug, schouder of nek? Je bed zou wel eens de boosdoener kunnen zijn. Twaalf fysiotherapeuten volgden daarom onlangs een speciale slaapcursus bij beddenspecialist Konijnenbelt.

Ga eens op je matras liggen en probeer te voelen wat het doet met je lichaam. En dan in het bijzonder met je rug, schouders en nek. Is je matras te hard, dan hebben je heupen en schouders het zwaar. Zij worden namelijk teveel belast. Een te zacht kussen? Dan ligt je nek niet goed ten opzichte van je rug. Een stijve nek kan het gevolg zijn. "Dat een harde matras goed voor je is, is een fabel," zegt Gerben Jansen. "Je lichaam past zich dan aan je matras aan, terwijl juist het matras zich moet aanpassen aan je lichaam. Gezond slapen is een combinatie van een goede bodem, matras en kussen. De meeste mensen onderschatten dat."

De Slaapfysio
Reden dat Gerben en Alex, de slaapspecialisten van Beddenspecialist Konijnenbelt, regelmatig een cursus krijgen van de Beddenspecialist Slaapfysio. Deze is gespecialiseerd in slaaphoudingen en kan alles vertellen over wat er gebeurt met je lichaam bij een te zachte of juist te hard matras, welke klachten kunnen ontstaan en nog belangrijker, hoe je dat kunt voorkomen.

Voorlichting
De Slaapfysio geeft tevens voorlichting aan regionale fysiotherapeuten. Onlangs kwamen twaalf fysiotherapeuten uit Hellendoorn, Nijverdal en omgeving bijeen in de zaak van Konijnenbelt. "Heel interessant, want het geeft heel veel inzicht en kennis in slaaphoudingen. Voor de deelnemende praktijken is het des te meer interessant omdat zij de klachten van hun patiënten beter kunnen herkennen en hun behandeling daarop af kunnen stemmen. Los van het feit dat zij de mensen kunnen attenderen op een juiste slaaphouding en het belang van een goed bed."

Je persoonlijke slaapID
Wil je weten wat voor type slaper je bent? Dan kun je bij Konijnenbelt een SlaapID aanvragen. Drie nachten slaap je met een klein apparaatje dat je in een comfortabele band op je borst draagt. Aan de hand van de gegevens wordt je slaapgedrag in kaart gebracht. Hoe vaak draai je? Lig je veel op je rug of juist zij? Wat is je lichaamstemperatuur? "Met dit slaapgedrag kunnen we het technisch slapen perfect adviseren. We laten zien welk type bed, matras, dekbed en kussen het beste bij je past. In praktijk merken we dat er een groot verschil is tussen wat mensen denken over hun eigen slaapgedrag en wat het werkelijk is. Ook voor mensen met fysieke klachten zoals hernia of whiplash hebben wij zeer goede slaapoplossingen." Konijnenbelt is één van de 25 beddenspecialisten in Nederland die deze slaapmeting aanbiedt.

Kom langs
Meer weten? Loop eens binnen bij Grotestraat 65 in Nijverdal of bel 0548-612 317 voor een afspraak. Kijk ook op: /www.beddenspecialist.nl/winkels/konijnenbelt/