Afbeelding
Foto:

Maatjesdag weer succes door SEN

NIJVERDAL - Vrijwilligers van Stichting Evenementen Nijverdal zorgen er ieder jaar voor dat de oudste bewoners van de gemeente Hellendoorn verwend worden met een heerlijke haring.

Afgelopen woensdagochtend werden de haringen allemaal netjes ingepakt ( met uitje ) achter het huis van één van de vrijwilligers van de SEN. De heerlijke verse haring wordt jaarlijks ter beschikking gesteld door Jaco Zwaan van vishandel Zwaan. Jaco staat met zijn kraam wekelijks, op de zaterdagmarkt in Nijverdal, al 60 jaar. Onlangs was hij nog in het lokale nieuws omdat hij een bedrijfspand gaat bouwen op t Lochter.

Visje happen
De mensen van de SEN brachten de vis persoonlijk, met een prachtige auto van dhr Roelofs naar alle verzorgingstehuizen. De bewoners van Krönnenzommer / de Blenke / villa attent / de hoge es /De Parallel lieten de haring traditioneel in de mond glijden of prikten een vorkje vanaf een bordje. "Een prachtige en dankbare traditie, wij genieten er zelf ook jaarlijks van om dit samen te ondernemen" aldus Johan Nijveld van de SEN.