Afbeelding
Foto:

Kaarsenceremonie Samenloop

NIJVERDAL - Als het zaterdagavond 24 juni donker wordt op de Evenementenweiden in Nijverdal verlichten rijen kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours van de SamenLoop voor Hoop. Een heel bijzonder moment tijdens de 24-uurs wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding.

De kaarsenzakken langs het parcours zijn een symbool van hoop, hoop op leven. Het aansteken van de kaarsen herdenkt dierbaren die de strijd verloren hebben, verspreidt licht voor mensen die strijden tegen kanker en geeft hoop op morgen. Want iedereen verdient een morgen! Wanneer alle kaarsen branden start om 23.00 uur de kaarsenceremonie. Een indrukwekkende ceremonie waarbij het samen herdenken van dierbaren, elkaar steunen in de strijd en het samen vieren dat mensen kanker overwonnen hebben centraal staat.

Bijdragen met een persoonlijke kaarsenzak
Langs het parcours is nog voldoende ruimte om kaarsenzakken te plaatsen. Belangstellenden kunnen hun eigen kaarsenzak voor € 5,- per stuk kopen bij Jan Schutten, Slettenhaarsweide 3 in Nijverdal of een bestelling doorgeven via teamwervingslvhnijverdal@gmail.com. De kaarsenzak mag naar persoonlijke wens ingekleurd, beschilderd of van een tekst/boodschap voorzien worden. Na het inleveren van de kaarsenzak bij de commissie Teamwerving, vullen zij de zak met een kaars en zorgen zij voor plaatsing langs het parcours. Een mooie manier om bij te dragen in de strijd tegen kanker!

Doodsoorzaak nummer 1
Hoewel de afgelopen decennia al goede stappen zijn gezet in onderzoek naar kanker is de ziekte nog steeds niet de wereld uit. Daarom is geld voor onderzoek zeer belangrijk. Kanker is op dit moment nog de grootste doodsoorzaak in Nederland. Gelukkig is de overlevingskans bij veel soorten kanker steeds beter geworden de afgelopen jaren, onder meer te danken aan steeds betere detectiemethodes. Zo kan tegenwoordig borstkanker in een veel vroeger stadium ontdekt worden dan zelfs vijf jaar geleden. Hierdoor gaat ook de overlevingskans fors vooruit bij een snelle behandeling.