Afbeelding
Foto:

School met de Bijbel viert jubileum

NOTTER - De School met de Bijbel in Notter viert deze week het 100-jarig bestaan. Met een heuse feestweek wordt uitgebreid stilgestaan bij dit heuglijke feit.

De 'School met den Bijbel' werd in 1917 in gebruik genomen, maar er ging wel een periode van zeven jaar hard werk aan vooraf. Op 8 november 1911 werd namelijk een bijeenkomst gehouden om te praten over de wens voor Christelijk onderwijs voor de lokale jeugd. Gelijk werd een Schoolvereniging opgezet, die aan de slag ging om het Bijbels onderwijs tot een realiteit te maken. Uiteindelijk werd in 1913 grond gekocht en in november 1916 begon de bouw. In de jaren sinds de opening is de school altijd zelfstandig gebleven, inmiddels onder leiding van de negende directeur, Gerrit Rosman.

Activiteiten
Deze week worden diverse activiteiten gehouden, waaronder een reünie zaterdag, van 16.00 tot 20.00 uur in het schoolgebouw. Om 16.30 uur begint het officiële gedeelte. In ieder lokaal is een deel van de periode van de school te zien. Zondag wordt afgesloten met een dankdienst in de Ontmoetingskerk in Rijssen om 15.00 uur. Buurtbewoners doen de lezing en een gedicht.