Afbeelding
Foto:

Sallands mooiste fietsweekend

HAARLE - Zaterdag 1 en zondag 2 juli organiseert de Haarlese Wieler Club SaMo voor alle liefhebbers weer een prachtig fietsweekend: Sallands Mooiste Fietsweekend.

Op zaterdagmiddag is er als eerste ruimte voor de jeugd. Eerst wordt de Dikke Banden Race gehouden, voor alle kinderen van 7 tot en met 12 jaar om te ervaren hoe leuk fietsen in de vrijie natuur is. Daarna is er, in samenwerking met Wielerclub CC75 Nijverdal, de Jeugdronde van Haarle. Dit is een officiële KNWU koers, waar de landelijke top van jeugdwielrenners uit heel Nederland aan de start verschijnt. En op zondag wordt de zesde editie van de NTFU klassieker Sallands Mooiste gehouden. Sinds de oprichting streeft de organisatie er naar om kwalitatief één van de beste fietsevenementen in Nederland te zijn. Prachtige routes, strakke organisatie brachten in de eerste 2 jaar al de status van nationale klassieker en drie NTFU sterren.

Routes
Interessant voor zowel ATB ((25/45/60 of 80 km), Race (75/100 of 140km), handbikers (75 of 35 km) als de recreatieve fietser (35 km familietocht). Vorig jaar fietsten 2100 deelnemers uit het hele land mee. Genietend van verschillende wielerroutes met veel hoogtemeters en uitdagingen. Alle routes slingeren door het karakteristieke Sallandse landschap. Onderweg zijn er diverse rustpunten en er is ook muzikale ondersteuning. Er is bewaakte fietsenstalling en overdekt wielercafé. Met weer een Time Trial op de ATB route, maar nu ook op de Race route (op een geheim segment in de routes). Met een officieel SaMo wielertenue voor de snelste man en vrouw binnen beide categorieën! En nieuw is ook de algehele Time Trial op de ATB en Race routes. Iedere deelnemer krijgt een gratis stuurbordje met chip.

Informatie
De start en finish van de wielerroutes zijn bij Sportorant Sprengendal, Veldkampsweide 1 te Haarle. En een extraatje voor de voorinschrijvers: er worden 2 officiële SaMo wielertenues verloot! Het fietsweekend is een unieke ervaring door diversiteit, uitdaging, streekcultuur, sportiviteit, sfeer en gastvrijheid. Dus genoeg redenen om een "weekendjeweg" naar Haarle te boeken. Meer informatie over het fietsweekend, overnachtingsmogelijkheden en inschrijven kan via www.sallandsmooiste.nl.