Afbeelding
Foto:

Ons Doel: Reggesteyn

RIJSSEN - In de serie Ons Doel praten we met leerlingen van het voortgezet onderwijs. Zij maakten de overstap van de basisschool en staan nu voor enkele belangrijke keuzes. Deze week praten we met diverse leerlingen van het CSG Reggesteyn. We laten hen in hun eigen bewoordingen aan bod komen.

De brugklassers Suus, Letink Annabel Broos, Maud, Max Swabedissen en Ilse Tijink vinden de Reggesteynschool heel erg leuk, omdat er elk jaar wel iets leuks wordt georganiseerd. Bijvoorbeeld de Obstacle Run en de eerste weken op school (activiteiten week). We hebben daar veel gedaan zoals kanoën, suppen, spelletjes spelen en zwemmen. De eerste paar weken zijn ons erg goed bevallen, omdat we erg goed zijn ontvangen en de docenten hielden er rekening mee dat we nog moesten wennen aan deze school.

Vrolijk
De sfeer op school is meestal erg leuk, maar soms kan het ook verbeterd worden. De gangen zijn vrolijk versierd met tekeningen en posters die de leerlingen zelf hebben gemaakt. Deze maken we bij de vakken; handvaardigheid en techniek. Zelf hebben wij veel nieuwe dingen geleerd op deze school en hebben daar ook veel plezier in.

Feestdagen
hebben op onze school ook altijd vieringen met speciale feestdagen. Sommige leerlingen bereiden dan ook iets voor, zoals; een dramagroep ( die dan een toneelstukje opvoert ) we hebben ook een schoolband, die een stukje gaan voorlezen en meer. Dit doen we bij alle Christelijke feestdagen.

Leukste vak
Wij vinden het leukste vak op school gym, want de docent maakt er altijd hele leuke lessen van, en met gym hoef je niet zo stil te zitten als bij alle andere vakken. We hebben altijd ook toernooien van gym, zoals; basketbal, volleybal, trefbal, voetbal, etc. De kinderen oefenen daarvoor in de les en spelen dan een wedstrijd tegen de andere klassen.

Dagje weg
We gaan soms ook met de klas een dagje weg. Bijvoorbeeld met biologie, toen zijn we naar de dierentuin geweest voor een opdracht we mochten zelf rondlopen en met de opdracht bezig zijn. Met Duits zijn we een keer naar het Parkgebouw geweest om een Duitse film te gaan kijken. Wij hebben al een hele leuke tijd achter de rug en we hopen dat er nog veel leuke dingen gaan doen op school.

Ons Doel
Ons doel is: afstuderen en een leuke baan vinden. Suus wil in de toekomst graag de zorg in, om mensen met een handicap en mensen met beperkingen te ondersteunen. Annabel wil de technische kant op en wil graag automonteur worden. Maud wil graag veel van de wereld zien en wil later verder in het toerisme. Max en Ilse nog geen helder doel voor ogen.

Dick Tukkers