Afbeelding
Foto:

Kinderkoor Joy 4 kids blijkt groot succes

RIJSSEN - In de Hervormde Gemeente in Rijssen bestond sinds een jaar of 3 geen kinderkoor meer. Dat vond een aantal ouders toch wel vreemd, en zij hadden het vermoeden dat er zeker nog wel animo voor was binnen deze grote gemeente. Met die insteek is één van de ouders naar de jeugd- en gezinswerker gegaan en heeft een voorstel voor een kinderkoor op tafel gelegd.

Na een avondje brainstormen met verschillende ouders, kwam er al veel op papier van de ideeën over een nieuw koor. In september 2016 is daarom Joy4Kids opgericht, onder leiding van Corine Voortman. Annelon Seppenwoolde begeleidt op dwarsfluit, en Daniël Mensink heeft het eerste jaar het pianospel verzorgd.

Nieuwe pianist gezocht
Helaas moest hij hier mee stoppen, omdat hij in verband met zijn studie gaat verhuizen. Het koor is daarom op zoek naar een nieuwe pianist, vanaf aanstaande september. Het koor telt rond de 30 leden en repeteert elke woensdagavond gedurende het winterseizoen, van september tot mei/juni.

Optredens
Joy4Kids heeft al verschillende optredens gehad, waarvan de eerste al 3 weken na de oprichting! Dit was op de Startdag van het winterwerk, op het veld van sporthal De Stroekeld. Met Kerst en Pinksteren hebben de kinderen opgetreden in de kerkdiensten, en afgelopen maart verleenden ze hun medewerking tijdens een concert van Marcel & Lydia Zimmer in Sion, samen met kinderkoor Kleurrijk van de Ontmoetingskerk. De volgende optredens staan gepland op zaterdag 16 september, in de Schildkerk tijdens de kerkpleinmarkt, en ook op zaterdag 7 oktober staan de kids weer op de planken: dit keer tijdens een benefietconcert voor 'Carina in Thailand', samen met jongerenkoor Judah.

Zing mee
Lijkt het jou nou ook leuk om te zingen in een kinderkoor? Kom dan na de zomervakantie op woensdagavond naar de Hoeksteen. We repeteren van 18.30-19.15 uur. We beginnen weer op 6 september. Krijg je er geen genoeg van? Dan word je lid, de contributie bedraagt 15 euro per seizoen. We hopen op veel nieuwe zangtalenten, van harte welkom! Voor vragen kunt u mailen naar Joy4kids@hotmail.com

Dick Tukkers