Afbeelding
Foto:

Zestig jarig huwelijk echtpaar Cor en Betty Ras - Beute

RIJSSEN- Op donderdag 29 juni is het 60 jaar geleden dat het echtpaar Cor Ras en Betty Ras–Beute in het huwelijk traden.

Cor is in het jaar 1930 geboren in Enschede en Betty in het jaar 1936 in Boekelo. Het diamanten echtpaar ontmoette elkaar voor de eerste keer op de camping in Markelo in het jaar 1954. Cor was daar met zijn vrienden en Betty met haar vriendinnen en het was liefde op het eerste gezicht glunderde Cor. Het echtpaar ging wonen in Enschede vervolgens na enkel jaren in Boekelo en vervolgens verhuisde het gezin in 1979 naar Rijssen.

Rijssen
Ze kwamen te wonen aan de Roelf Bosmastraat. In het jaar 1995 verhuisde het echtpaar naar hun huidige adres aan de Verlengde Oranjestraat 36. De reden van hun verhuizing naar Rijssen was, dat Cor achtereenvolgens werkte als elektriciën bij de Hemaf in Hengelo, vervolgens bij de textielfabriek Tubantia in Enschede en toen deze fabriek gesloten werd, kreeg Cor een baan kreeg aangeboden bij de jutefabriek van Ter Horst in Rijssen. Het wonen in Rijssen is van af het eerste begin de familie uitstekend bevallen ze hebben goed contacten opgebouwd met vrienden en buren. Het wonen in het centrum van Rijssen en met het nog zelf in staat zijn zelf nog de boodschappen te kunnen halen is Betty zeer in haar nopjes.

Minder mobiel
Het echtpaar is niet zo erg mobiel meer en Cor verblijft daarom drie dagen in de week op de dagopvang bij de speeltuinvereniging De Hoge Esch. In het gezin van dit diamanten echtpaar werden twee kinderen geboren, waarbij een zoon in Rijssen woont en een dochter in Haarle. Het echtpaar bezit drie kleinkinderen van 19-13 en 11 jaar oud. Het echtpaar dat erg van de natuur houdt, is tot het jaar 2005 jaarlijks op pad geweest met hun stacaravan die ze meestal stalden op de wat kleinere campings, om zo van hun rust ten natuur te kunnen genieten. Dierbare herinneringen hebben ze ook aan een viertal cruises die ze samen met familieleden maakten rond de Middellandse Zee. Burgemeester Arco Hofland zal op 29 juli het diamanten echtpaar namens het gemeentebestuur van Rijssen-Holten de felicitaties overbrengen. Het echtpaar is voornemens om op 1 juli dit heugelijk feit te vieren met een etentje voor hun kinderen en verdere familieleden.

Dick Tukkers