Afbeelding
Foto:

RMK en Marinierskapel in het Volkspark

Rijssen – Vrijdag 7 juli treden het Rijssens Mannenkoor (RMK) en de Marinierskapel samen op in het Volkspark.

De toegang is gratis en het concert begint om 19.30 uur. Het concert is een verjaardagscadeau van het RMK voor de Rijssense gemeenschap ter gelegenheid van de 90-ste verjaardag van het koor. Daarom is de toegang ook gratis. "Als je een cadeautje geeft, moet je er de ontvanger niet voor laten betalen," legt een RMK-woordvoerder uit.

Open Air concert
Het jubileum is enkele maanden terug al gevierd met een receptie en twee jubileumconcerten in het Parkgebouw. Vorige maand maakte het koor een concertreis naar Wenen. Samen met de Wiener Männergesang-Verein werd in de Musikverein een concert gegeven. Tijdens de concertreis werden in Wenen en in Keulen nog twee concerten gegeven. Het komende Open Air Concert is het laatste optreden voor de zomerstop.

Muziekspektakel
Natuurlijk hoopt de organisatie op mooi weer, net als vorig jaar bij het muziekspektakel Rijssen Zet de Toon. Ook toen was de Marinierskapel der Koninklijke Marine nadrukkelijk aanwezig. De Marinierskapel is een van drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht.

Ceremonies
Ruim 50 muzikanten verzorgen regelmatig de muziek bij staatsgebeurtenissen en militaire ceremonies. De optredens van de Marinierskapel zijn uiterst populair en altijd verrassend. Chef-dirigent en artistiek leider van de Marinierskapel is Arjan Tien.

After-party
Het Rijssens Mannenkoor staat onder leiding van Freddy Veldkamp. Hij heeft een uiterst afwisselend programma samengesteld. Koorsolist Ard Kamphuis en pianovirtuoos Jan Lenselink leveren een sprankelende bijdrage. Na afloop van het concert is er een gezellige after-party met het shantykoor De Leesangers.

Majoor Arjan Tien
Sinds begin dit jaar is majoor Arjan Tien artistiek leider en chef-dirigent van de Marinierskapel. Hij is een van de meest veelzijdige dirigenten van zijn generatie.