Afbeelding
Foto:

Koppel Historische Verenigingen aan Twentse Erven

LOSSER – Koppel de Historische Verenigingen van de verschillende Twentse kernen aan de Twentse Erven.

Dat zei buurtgids Philip Heitkamp zaterdag op de donateursdag van de Twentse Erven in Erve Kraesgenberg in Losser. Heitkamp is eigenaar van Buro Anno 1998. Hij doet bouwhistorisch onderzoek, monumenteninspecties en ontwerpt en voert restauratieplannen uit.

Kennis
Als buurtgids van de Twentse Erven probeert Heitkamp eigenaren te helpen karakteristieke gebouwen en objecten in het Twentse landschap te behouden. "Als je mensen duidelijk wilt maken dat een gebouw de moeite van het behouden waard is, kan het helpen om de historische waarde ervan boven water te halen. De historische kennis van het gebied en alles wat daar in staat is volop aanwezig bij de plaatselijke historische verenigingen."

Koppelen
"Heel vaak hebben ze daar al een overzicht van historische boerderijen en boerderijnamen die heel ver teruggaan in het verleden. Die kennis is bij die verenigingen al beschikbaar en dan hoef je dat niet zelf allemaal te achterhalen. Het zou dan ook een goede zaak zijn om de historische verenigingen op een of andere manier te koppelen aan de Twentse Erven. We kunnen heel veel aan elkaar hebben," aldus Heitkamp.