Bert Tijhof lijsttrekker CU RIJSSEN – Wethouder Bert Tijhof is bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar weer lijsttrekker voor de ChristenUnie (CU).

De ledenvergadering van de CU stelde vorige week stelde vorige week de kandidatenlijst vast. De huidige fractievoorzitter, Jan Berkhoff, staat nummer 2. De top vijf wordt verder gevormd door Frederike Hulshof-Boeve, Tonnie Rozenkamp en Niek Otten. Op de nummers zes tot en met tien staan Christiaan Laurens, Bert Blaazer, Jorg Vernhout, Alinde Kogelman en Jan ter Weel. Andere bekende namen op de lijst zijn Sander Ris, Wim Groenwegen, Joke Seppenwoolde-Meijerink, Arjan Slagman en John Eertink.

De selectiecommissie bestond uit Dianne Baan, Wim Goosen (oud-fractievoorzitter ChristenUnie Wierden), Gerdien Koedijk en oud-wethouder Ben Wolterink. De advieslijst werd door de ledenvergadering unaniem overgenomen.

Willemien Riezebos en Joost van Veldhuizen verlaten politiek

RIJSSEN – De CU-raadsleden Willemien Riezebos en Joost van Veldhuizen verlaten volgend jaar de politiek.

Vier jaar geleden gaf Van Veldhuizen (68) al aan dat dit zijn laatste raadsperiode voor de ChristenUnie zou zijn. Hij vindt dat jongeren het nu moeten overnemen.

"Juist daarom ben ik blij dat er op de nieuwe kandidatenlijst weer nieuwe vrouwen en mannen zijn gevonden die zich beschikbaar hebben gesteld. Ik kijk met veel plezier terug op de twee periodes van vier jaar die ik nu bijna heb mogen invullen als raadslid. In mijn korte periode als schaduwfractielid en de 8 jaar als raadslid hebben we met elkaar veel mogen doen voor de burgers van de gemeente Rijssen-Holten en daarbij de standpunten van de ChristenUnie laten horen," aldus Van Veldhuizen.

Van Veldhuizen zegt met veel plezier het raadslidmaatschap te hebben uitgevoerd. "Ook elke vergadering van de commissie Grondgebied was voor mij als voorzitter weer een uitdaging. Ik wens de nieuwe fractie alvast veel succes bij het mooie werk en ik weet zeker dat zij opnieuw een bijdrage zullen leveren aan een gezonde samenleving in de gemeente Rijssen-Holten". Willemien Riezebos gaf al eerder aan de hectiek van de politiek niet te kunnen combineren met haar andere juridische carrièreplannen.