Afbeelding
Foto:

Baksteen wint award

RIJSSEN - Ondernemersnetwerk De Bouwklup te Rijssen organiseerde op 22 juni de aftrap van vier bouwgerelateerde evenementen. Centraal staat 'werken aan werk.' Het eerste thema was circulair ontwerpen ondernemen. Dit werd gehouden Businesscenter De Citadel, Rijssen.

Drie bedrijven – StoneCycling uit Amsterdam, Trends & Concepts Enschede en De Middelste Molen uit Loenen - gaven een presentatie over circulaire en innovatieve producten en inzichten. Tussendoor was er ruimte voor het happen van de nieuwe haring. De jury bestond uit Casper Jansen van de Haldu Groep, Chantal Knoef van Knoef Druk & Print en Theo Reitsema van Reitsema & Partners. De jury beoordeelde de inzendingen vooral op innovatie en toekomstige businesskansen.

Innovatief
StoneCycling, uitvinder van de 'WasteBaseBrick' werd uiteindelijk winnaar en mocht de zogeheten 'Klupprijs' - een award - in ontvangst nemen. Het bedrijf ontwikkelde een baksteen van (bouw)sloopafval, die gemaakt wordt door gebruikte materialen tot gruis te vermalen. Dit gruis wordt tot kleimassa verwerkt om nieuwe stenen van te bakken. "StoneCycling lost echt een probleem op." Jasper Bromet nam de prijs in ontvangst. Willem Kruidhof van Trends & Concepts presenteerde een drietal concepten om de voedselconsumptie van regionale producten te vergroten van 5 tot 15%. Het thema: 'Feeding the city'. Het doel: meer werkgelegenheid, economisch evenwicht en het geld binnen de eigen regio houden.

Papier
De Middelste Molen produceert al jaren geschept papier van o.a. spijkerbroeken en olifantenpoep. Nu produceren zij ook papier met de uitwerpselen van Xing Ya en Wu Wen uit Ouwehands Dierenpark. De jury was onder de indruk van het enthousiasme van de vrijwilligers, het ambachtelijke productieproces en het duurzame karakter. De volgende drie evenementen van de Bouwklup worden georganiseerd op: 14 september, Help het zand is op. 28 september: Circulair bouwen doe je zo. En 9 november Hoe krijgen we het rond?

Netwerk
De Bouwklup is een netwerk / samenwerkingsverband van verschillende bouwgerelateerde ondernemingen. Innovatie staat hoog in het vaandel. Daartoe worden periodiek zogeheten 'actualiteitencolleges' georganiseerd. Samenwerken, vertrouwen en transparantie vormen de pijlers voor het nieuwe netwerk. Meer informatie: ad@debouwklup.nl

Fotografie; WV Foto Rijssen