Eervolle vermelding Gildeslager Goossen bij Spareribs Trophy

RIJSSEN - Gildeslager Goossen in Rijssen heeft een eervolle vermelding ontvangen in de Spareribs Trophy 2017, de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. De spareribs van Gildeslager Goossen behoren hiermee tot de beste 10 van Nederland.

Gildeslager Goossen ontving de eervolle vermelding uit handen van juryvoorzitter, chefkok, schrijver en tv-presentator Ramon Beuk. Slagerij P.J. van den Broek uit Den Haag won tijdens de feestelijke uitreiking de eerste prijs op het KNS Inspiratiecongres. De tweede prijs is voor Slagerij Christiaanse uit Leidschendam. De derde prijs ging naar Slagerij Buth uit Ooltgensplaat.

Selectie
Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop en -keuring zijn alle spareribs gekeurd. De jury, bestaande uit Rinus de Rijder (onderwijsmanager SVO vakopleiding food), Simon van Schaik (Slagerij Van Schaik uit Leiden en winnaar Spareribs Trophy 2016) en juryvoorzitter Ramon Beuk heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het uiterlijk.

Mooi resultaat
Ramon Beuk zei over de spareribs van slager Goossen: "Mooie traditionele spareribs met een goede grillsmaak." Gildeslager Goossen: "We zijn vereerd om tot de 10 finalisten te behoren bij deze vakwedstrijd en zijn dan ook erg blij met dit resultaat." De slagerij is al dertig jaar een begrip in Rijssen en omstreken. Het is dan ook niet verrassend dat zij hoog scoren.