Carillon, orgel en trompet samenspel

RIJSSEN – Zaterdagmiddag van drie tot half vijf vindt in de Rijssense binnenstad een bijzonder combinatieconcert plaats van carillon, orgel en trompet.

De Stichting Stadsmuziek Rijssen heeft beiaardier-organist Jan-Geert Heuvelman uitgenodigd om voor deze smakelijke muzikale mix te zorgen. Heuvelman bespeelt het carillon in de Schildkerktoren en het stadhuisorgel in de Brusselzaal van het gemeentehuis. Maurice van Dijk speelt trompet.

Brusselzaal
Het concert begint in de Brusselzaal van het stadhuis. Daarna gaan de musici naar het carillon in de toren van de Schildkerk, waarbij Maurice van Dijk plaats zal nemen op de omloop. Hij zal letterlijk en figuurlijk hoog van de toren blazen. Na afloop van het concert kunnen bezoekers de speeltafel in de Schildkerktoren bekijken. Heuvelman zal daarbij tekst en uitleg geven en een kleine demonstratie.

Vivaldi
Op het Stadhuisorgel speelt Heuvelman Sonate en Fa Majeur van J.B. Buterne; Psalm 38 van A. van Noordt. Daarna volgt het Allegro voor trompet en piano van A. Vivaldi; Nun freut euch, lieben Christen gmein van M. Weckmann; Reflections van R. Heath; Hornpipe Humoresque van N. Rawsthorne.

Gratis
Op de toren van de Schildkerk klinkt onder andere het bekende Trumpet Voluntary van J. Clarke. De toegang is gratis, maar na afloop kan het publiek een vrije gift geven die gebruikt wordt ter bestrijding van de onkosten.

Samenwerking
De Stichting Stadsmuziek is een samenwerkingsverband waarin de commissie voor de concerten in de Brusselzaal en de vrienden van het carillon zijn opgegaan.