Afbeelding
Foto:

Ronde van Enter

ENTER - Komende zaterdag 8 juli is Enter het middelpunt van de wereld in Oost Nederland, want dan vinden voor de 14e keer de Ronde van Enter en voor de 3e keer de Ronde van Twente plaats.

Alle starts en finishes van deze dag vinden vanaf 12 uur plaats op de Bornerbroekseweg. Om te beginnen zal om 12 uur wethouder Nico Lansink de Nieuwelingen klassieker voorzien van het startschot. Aansluitend om 15.00 uur start de klassieker voor de junioren en hier zal Enters eigen politica Rosalien Slagers het startschot verzorgen.

Ronde van Enter
Er zal in de sportklasse worden gekoerst in het criterium op het parcours van de Ronde van Enter. Deze sportklasse zal om 16.30 uur finishen. Vervolgens is het de beurt aan de hardlopers voor de 5km en 5 mijl. Bij de hardlopers men zich nog steeds inschrijven op www.inschrijven.nl. Na de hardlopers is zo goed als direct de loopfietsjesrace. De initiatiefnemer van dit grappige evenement is oud wereldkampioen Bert Boom. Na de allerkleinsten komt de schooljeugd voor de Dikke bandenrace.

Elite
De sponsoren beginnen dan aan hun rondjes in de VIP tent om wat te netwerken. Tegen 19.15 uur is het tijd voor de Enterse tijdritteams, hetgeen voor de nodige spannende momenten zal zorgen onder de deelnemers en supporters. De Elite zal om 20.15 uur aantreden en hopen te finishen tegen de klok van tienen. Een grote dankbaarheid vanuit de organisaties gaat uit naar de sponsoren, die dit jaar wederom met meer het evenement ondersteunen.

Wielercafé
op vrijdagavond is het Wielercafé met als thema "The young and talented" is dit jaar op vrijdagavond 7 juli de voorbode en het opwarmertje van het wielrengeweld 's avonds om 20.30 uur in Cafe het Zumpke. O.l.v. Nederlands bekendste wielerspeaker Kees Maas zullen Oud prof en ploegleider Theo de Rooy, Prof wielrenner Tom Stamsnijder, burgemeester Henk Robben en special guest Eddy Planckaert hun visie geven op het hedendaagse wielrennen, waarbij leuke anekdotes van vroeger niet mogen ontbreken. Deze avond is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden. Er is veel belangstelling en in het café bevindt zich een deel met gereserveerde plaatsen voor genodigden. Voor alle info gaat u naar www.rondevanenter.nl en www.rondevantwente.nl