Afbeelding
Foto:

Leerlingen in actie tijdens Obstacle Run

RIJSSEN - De leerlingen van CSG Reggesteyn kwamen deze week weer volop in actie voor de jaarlijkse Reggesteyn Obstacle Run. Dit is een vaste traditie voor de school, georganiseerd door de vakgroep bewegingsonderwijs.

Er werd een uitgebreid en uitdagend parcours opgezet. Leerlingen renden, klommen, klauterden, sprongen en gleden over, op en door diverse obstakels als hooibalen, klimtoestellen, netten, autobanden en modder. Niet alleen de individuele prestatie telt, juist samenwerken en het versterken van de groepsbinding zijn belangrijke doelen van de ROR. Dinsdag hebben de leerlingen én medewerkers hun sportiviteit en doorzettingsvermogen getest tijdens de Obstacle Run. Woensdag werd deze run gehouden voor de laatste twee groepen van het basisonderwijs in de regio. Een geliefde activiteit, zo blijkt. Het aantal deelnemers neemt elk jaar toe.

Uitdagend
Dinsdag om 09.00 uur ging de run van start. De eerste leerlingen vertrokken vanaf het schoolplein aan de Cattelaar en rond 16.00 uur finishten de laatste leerlingen. Zij legden een parcours van zeven kilometer af waarbij meer dan twintig obstakels overwonnen moesten worden. Dit jaar werd het parcours in tegengestelde richting afgelegd ten opzichte van voorgaande jaren. Tevens werden nieuwe hindernissen toegevoegd om het spannend te houden. Ook was er dit jaar extra aandacht voor de veiligheid, vooral bij onderdelen in het water. Hierop houden gecertificeerde lifeguards toezicht.