Zomercocktails

De vakantie is in aantocht en de eerste zomerse dagen hebben wij al gehad.
Het terras is alweer goed gebruikt en de barbecue draait overuren. Maar wat drinkt u erbij?
Ik gebruik deze column nu maar eens om u te voorzien van een aantal lekkere drankjes voor een lang zwoele zomeravond, dat er talrijke warme avonden mogen volgen.

De cocktail van 2017 is de Dark and Stormy. En de Gin-Tonic is in Amsterdam alweer op zijn retour. Dat de Gin-Tonic terug loopt zou ik niet durven te roepen hier in het oosten van het land. Dat de hitte ervan af is dat klopt. Maar hoe komt dat nu? Gin is toch een fantastisch product?!Ik denk dat het soms komt omdat men met Gin niet veel verder komt dan dit te combineren met Tonic, en dan hoop ik toch echt nog de juiste Tonic. Het maakt het zoveel lekkerder! Overigens vallen de calorieën allemaal wel mee. Een vol glas (250 ml) bevat zo'n 130 calorieën. Als je Gin-Tonic wat spannender wil maken, loop eens naar je kruidenrek. Gooi er eens een peperkorrel, kardemon, kruidnagel of jeneverbes in! Loop even door naar je fruitschaal. Pak een aardbei, stukje appel, of schijfje sinaasappel. Nog steeds zoekende? Als u losse thee heeft……probeer het eens! Even in een filterzakje een schep thee. Paar minuten in de Gin hangen, er uithalen ijs erin en aftoppen met tonic. Het fleurt de boel zo lekker op, je wordt er zo verrast door, echt de moeite waard. Vraag eens bij uw specialist om advies of een goed recept!

Een goede Dark and Stormy maak je met een goede donkere rum bijvoorbeeld Lamb's Navy Rum, sap van een halve limoen en gemberbier van Crabbies. Vul een tumblerglass met ijs, hierover heen 1 borrelglas Lamb's Navy Rum, limoensap toevoegen, en aftoppen met een Crabbies Gemberbier. Mocht het flesje gemberbier niet op zijn, spoel je je tumbler om pak een lichte frisse whisky, weer ijs in het glas en top hem weer af met Crabbies.

Dit zijn wat, voor ons al langer ontdekte cocktails voor een heerlijke zomeravond. Echter…..echt nieuw is Calvados Tonic! Van Château du Breuil pakt u de Fine Calvados, gebruik een zachte tonic. Vul het glas met ijs, voeg één borrelglas Calvados toe en top af met Tonic. De frisheid van de appelen met het kleine bittertje van de tonic maakt dit voor ons toch wel de ECHTE zomerdrank van 2017!

Fijne zomer gewenst. -Martijn Alberts