Afbeelding
Foto:

Holten zeer ongelukkig met chaos in de dorpskom

RIJSSEN-HOLTEN – De inwoners van Holten zijn bijzonder ontevreden met hun nieuwe dorpskom.

De algemene opinie in Rijssen-Holten mag dan zijn dat er de laatste jaren zo veel ten goede veranderd is in Holten. De raadsfractie van de VVD Lokaal signaleert alsmaar toenemen onvrede over de nieuw inrichting van het centrum

VVD Lokaal is hierover zeer verontrust en wil samen met de Holtenaren de vinger op de zere plek leggen. Fractievoorzitter Frans Noordam zegt steeds te hebben gezegd dat de verkeersafwikkeling chaotisch is. "Daarnaast is het voor bijna niemand duidelijk dat de dorpskom een woonerf is. Ook de inrichtingselementen en het straatwerk is beschadigd. Voor ons voldoende aanleiding om samen met de inwoners de knelpunten in beeld te brengen."

Herinichting
Het centrum van Holten is de afgelopen jaren volledig op de schop geweest. Door een totale herinrichting van het centrum is de Smidsbelt volledig vernieuwd. Zo verdwenen onder andere de muziekkoepel en de waterpomp. De pomp is intussen op verzoek van de VVD Lokaal weer teruggeplaatst. Volgens Noordam was het de bedoeling om het centrum autoluw te maken. "Inwoners en toeristen moeten er graag willen vertoeven en de Smidsbelt zou als horecaplein een grote aantrekkingskracht moeten hebben. Echter, er wordt heel veel illegaal geparkeerd, het straatwerk moet gerepareerd worden en de verkeersafwikkeling is lachwekkend."

Signaal
Voor VVD Lokaal is de maat nu vol. "We gaan de inwoners vragen om hun mening te geven. Het verkeer is een doorn in het oog van velen," aldus Noordam. "Je weet niet wat de regels zijn en hoe de weg loopt. Nu is bereikt dat je langzamer gaat rijden omdat het onduidelijk is hoe het eigenlijk zou moeten en dat leidt soms tot chaotische taferelen. Columnist Laurens Jan Stam nodigde enkele jaren geleden het publiek al uit in het centrum van Holten. Als je de ogen sluit, waan je je in het centrum van een Oost-Aziatische stad." VVD Lokaal wil gebruik gaan maken van Holten-Poll, waarbij aan de inwoners gevraagd wordt hun mening te geven over de dorpskom. Zo hopen ze dat dat er voldoende informatie binnenkomt waarmee iets gedaan kan worden. Inwoners kunnen terecht op www.holten-poll.nl om de vragen beantwoorden.