Afbeelding
Foto:

Zomermuseumdagen Rijssens Museum met veel actie

RIJSSEN – Een reddingscontainer, een springkussen en andere activiteiten bijt de brandweer het spits af op dinsdag 18 juli.

Dan starten de zomermuseumdagen van het Rijssens Museum in en rond het museumterrein aan de Kasteellaan in Rijsen. De zomeractiviteiten vinden plaats op zes achtereenvolgende dinsdagen waarop er voor kinderen van alles te doen is in en rond het museum. In de serie van zes zomermuseumdagen is de brandweer nog een keer van de partij op dinsdag 18 augustus.

Bouwstad Rijssen
Dinsdag 25 juli staat in het teken van de expositie Bouwstad Rijssen waaraan in de zaal voor de tijdelijke tentoonstellingen momenteel hard gewerkt wordt. In en rond het museum kan aan activiteiten worden deelgenomen die op een of andere manier een relatie met de bouwwereld hebben.

Wasdag
Dinsdag 1 augustus is de wasdag. Dan ligt het accent op het wassen van kleding en dan vooral hoe dat vroeger moest gebeuren. De museumrondleiders vertellen de kinderen het een en ander over kleding wassen vroeger en dat wasmachines en wasdrogers er niet altijd zijn geweest. Kinderen kunnen zelf ook kleding wassen om te ondervinden hoe dat vroeger ging.

Lino
Dinsdag 8 augustus kunnen de kinderen onder deskundige leiding lino-snedes maken. Op 15 augustus de tweede brandweerdag. De serie zomermuseumdagen wordt afgesloten op dinsdag 22 augustus en die in het teken staat van de kinderspelen. De museumdagen duren steeds van 's morgens tien tot 's middags 17.00 uur.

Vakantieactiviteiten
De zomermuseumdagen worden steeds op de dinsdagen georganiseerd, omdat deze dag eigenlijk nog een witte vlek was tussen alle zomeractiviteiten die in Rijssen plaatsvinden. "Door de extra activiteiten op de dinsdag te organiseren, zitten we elkaar niet in het vaarwater," aldus een woordvoerder van het Rijssens Museum.

Volkspark
"Op de woensdagmiddagen is Gerrit Zandvoort altijd actief in het Volkspark met zijn roofvogelshow en op de donderdagen worden in de vakantieweken in Rijssen altijd de lommerdmarkten gehouden die voor kinderen ook heel erg aantrekkelijk.